Hydrangea Arborescens i Zone 6

October 6

Hydrangea Arborescens i Zone 6

Hydrangea arborescens, også kaldet vilde eller glat hydrangea, er en North American native busk, der vokser primært i det østlige USA. Denne plante kan vokse op til 5 fod høje eller mere, men er normalt holdt beskæring, når de dyrkes som en landskab plante. Glat hortensiaer klarer sig godt i en bred vifte af klimaer og levesteder, og kan dyrkes i det meste af landet, herunder US Department of Agriculture voksende zone 6.

Rækkevidde

Ifølge USDA vokser glat hortensia naturligt som langt nord som Nova Scotia og langt mod syd som nordlige Florida. Denne plantes sortiment strækker sig vest gennem Kansas og Oklahoma, men vokser ikke i lake stater Wisconsin og Michigan, hvor forholdene er ofte for hård om vinteren. Hydrangea arborescens vokser også i hele det sydøstlige USA, som langt mod vest som Louisiana, men ikke i Texas.

Temperatur

Hydrangea arborescens anses hårdfør i USDA zoner 4 til 9, som har gennemsnitlige årlige minimum temperaturer mellem minus 30 og 30 grader Fahrenheit. Denne plante overlever godt i zone 6, hvor årlige minimum temperaturer gennemsnitligt mellem negative 10 og nul grader. Denne zone omfatter dele af det sydlige New England, Ohio, Indiana, Illinois og Missouri, de fleste af West Virginia og Kentucky, og dele af nordlige North Carolina, Tennessee og Arkansas. Glat hortensia kan dø tilbage til jorden om vinteren i køligere dele af zone 6.

Kultur

Glat hortensia foretrækker fugtig, veldrænet jord og delvis til fuld skygge. Dog kan det tåle fuld sol, hvis forsynet med vand nok. Denne plante tolererer basisk jordbund godt, men gør ikke så godt i sur jord. I modsætning til andre arter, hortensia ændrer dens blomstre ikke farve afhængig af jordens pH-værdi. Hydrangea arborescens kan tåle salt jord nær havet, men gør ikke godt i tørre, saltholdige miljøer.

Overvejelser

Som en naturlig plante er Hydrangea arborescens et glimrende valg for zone 6 landskaber, da det har lavere invasive potentiale end mange importerede buske. Træer Atlanta anbefaler glat hortensia som et alternativ til invasiv Skæbnetræ bungei eller Cashmere buket busk. I gunstige miljøer, herunder zone 6, kan Hydrangea arborescens spredes og invadere områder uden for sit oprindelige plantning. Beskære din hortensia regelmæssigt for at mindske risikoen for overvækst.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com