Om Spider Mums

October 10

Om Spider Mums

Spider mums tilhører familien krysantemum, med nogle af at familiens største blomstrer. Spider mums er også kendt som fodbold mums i USA, som de er i blomst, oftest optræder i homecoming corsager. Lang tid æret i Kina og Japan, bevarer alsidige krysantemum deres blomstrer længe efter at de har været skåret, har antibakterielle egenskaber og selv udgør en betydelig kontant afgrøde for deres evne til at producere en naturlig insektgift.

Chrysanthemum historie

Native til Kina, mums blev populær i USA i løbet af det sidste århundrede. 1700-tallet svenske botaniker Karl Linnaeus lavet navn chrysanthemum ved at kombinere de græske ord chrysos (betyder guld) og anthos (betyder blomst). I 1989 krysantemum lavet nyheder i NASAs undersøgelse på plante evner til at fjerne giftstoffer fra indendørs luft; betænkningen anført, at mums absorberes 61 procent af formaldehyd i sine omgivelser. Mor er også en betydelig kilde til pyrethrum, en naturligt forekommende insekticid bruges i loppe frastødende. Te fremstillet af blomsten har længe været anvendt i hele Asien til medicinske formål.

Spider mor udseende

Spider mor blomstrer nå seks inches tværs og fås i hvid, lys grøn, bleg lilla og lyse gul. Deres kronblade (kendt som buketter på alle mødre) skyde fra bloom som lange, tynde stråler med hooked eller rullet ender. Mor kronblade kaldes buketter, fordi teknisk hver er en enkelt blomst, hundredvis af hvilke spring fra en blossom central disk. Sin matte, multi lappede blade er stærkt svarer til bynke ukrudt, sådan at bynke har den fælles betegnelse "wild krysantemum."

Spider mor betydning

Spider mums symbolisere forskellige ting i forskellige lande. Brides.com angiver, at i USA, spider mums formidle "stikke med mig" eller give en boheme stil til en brudebuket. Den nationale blomst af Japan, en krysantemum pryder crest af den japanske kejserlige familie, og en årlig "Festival of Happiness" fejrer flower's rolle i det japanske samfund. For kineserne symboliserer mor som adelen. Derimod europæere ser mums som repræsenterer død og placere dem på graves eller i begravelsen.

Hårdføre Mums vs Blomsterhandler Mums

Potteplanter krysantemum sælges af blomsterhandlere manglende hårdførhed af mums lavet til at vokse i en have, der er kendt som "hårdføre mums", fordi de vil regrow hvert år fra deres underjordiske skud. Blomsterhandler mums, dyrkes kun til indendørs brug, handel hårdførhed for større og showier blomstrer. Par hårdføre sorter af spider mums er tilgængelige, givet deres blomster overstrømmende størrelse og form. Bedre boliger og haver mor guide bemærker, blomsterhandler mums kan plantes i en have, men deres følsomhed over for frost begrænser deres brug til de kortlivede dekorative enårige.

Chrysanthemum pleje

Spider mor pleje er den samme som for enhver nonhardy krysantemum. Typisk dyrket i seks tommer gryder, kræver mums regelmæssig befrugtning fra den dag, de er pottet indtil blomsterknopper form. De vokser bedst i grove, løs, godt afdrypning jord. Give en blomstrende plante masser af lys, men ikke direkte sol, og hold jorden fugtig, men ikke mættet. Mums værdsætter køligere temperaturer om natten, mellem 60 og 65 grader. Potteplanter mor kan fortsætte blomstrende op til en måned.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com