Blomster planter med lilla bønner

July 8

Lilla hyacinth bønner er en prangende, kortlivet flerårig vinstok, der producerer lavendel blomster på lilla stængler i sommermånederne, der forvandle til meget dekorative dyb lilla bønner. Lilla hyacinth plante menes at stamme fra tropisk Afrika og er vokset som en årlig i områder, der oplever frost. Vin er naturaliseret i Hawaii.

Identifikation

Lilla hyacinth bønner vin (Dolichos lablab) er en energisk, prangende vining plante, der klatrer 10 til 15 fod høj, hurtigt dækker understøtter dorne, espalier og hegn. Plantens søde-pealike blomster vokse på lange, oprejste stængler, og de resulterende bønner er flade og fløjlsagtig. De læderagtige blade er en lys grøn med en lilla skær og reach 3 til 6 inches lang.

Bruger

Dyrkes primært som en prydplante vin i USA, er lilla hyacinth bønner vine en kraftig avleren, der gør en hurtig, tæt skærm. På grund af sin slående blomster bruges planten også i cut blomsterindustri. I Kina og andre asiatiske lande bliver planten dyrket for sine spiselige pod og frø.

Voksende krav

Lilla hyacinth bønner vin kræver en fuld-solen placering. Planten vokser i en bred vifte af jordtyper, at sikre, at dræning er fremragende. Give konsekvente fugt ved vanding når den øverste tomme af jord har tørret. Befrugte en gang om måneden med et højt indhold af fosfor gødning, der er designet til at fremme blomstrende, som en 10-20-10. Lilla hyacinth bønner vine er en kraftig producenten, som kræver en robust støtte som at klatre. Give planten med en stabil struktur, der er mindst 12 fod høje.

Formering

Udbrede lilla hyacinth bønner vine fra frø indendørs fem til seks uger før den sidste frost eller udendørs når natten temperaturer har nået 60 grader Fahrenheit og dagtimerne temperaturer gennemsnitlig 72 grader F. eller højere. Sted planter 12 fod fra hinanden. Under ideelle forhold reseeds lilla hyacinth bønner vin ofte selv hvis bælg er tilbage på planten, men det er ikke alt for aggressiv i sin indsats for reproduktion. Store frø produceret sent i sæsonen på et køligt og tørt sted over vinteren og plante dem i foråret.

Advarsel

Lilla hyacinth bønner er en fødekilde og fouragere afgrøde i nogle lande, og som sådan kan spises. Det er vigtigt at grundigt koge bønner før forbrugende dem, rådgiver University of Tennessee Institute for landbrug, fordi lilla hyacinth bønner er giftige, når rå.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com