Tidlig modning tomatsorter

October 11

Det tager normalt fra 55 dage til 105 dage for en tomat til at nå modenhed med mange modning 70 dage eller derover. Sorter, der vokser fra plante til at modne frugt inden for 50-69 dage betragtes ofte som tidlig modning tomatsorter. Blandt disse typer er hybrid og arvestykke sorter.

Tidligt at modnes tidligt at aftage

Mange praecise eller kompakt tomater er tidlige modning sorter. Disse planter vokser karakteristisk at nå en vis størrelse, angive deres frugt og derefter begynde at falde. De typisk bære frugt i færre end 70 dage. Ulempen er, at mange stop producerer frugt tidligt i sommersæsonen. Mange hjem gartnere plante store frugtbærende tomater, såsom bøf, samt tidlige sorter. Bøf sorter modner almindeligt sent. Ved at plante sent og tidlig tomater, kan gartneren nyde et udvalg af tomater i hele sæsonen.

Arvestykke vs Hybrid tomater

Arvestykke tomater er normalt hjemmeavlede sorter sjældent tilgængelige i et supermarked. Disse tomatfrø og stiklinger er tilgængelige fra avlere herunder via internettet. I modsætning til supermarked-solgte hybrid tomater, at modstå der grønthøstes, bliver sendt over lange afstande og bliver behandlet udførligt, arvestykke tomater har tendens til at være mindre ensartet i udseende, lidt skrøbelig og meget flavorful. Mange arvestykke tomater er også tidlig modning sorter.

50 til 55 dag tomater

Flere heirloom tomatsorter modnes hurtigt. Fyrværkeri modnes i 50 til 55 dage. Frugten er lyse rød og usædvanligt store for en, der modnes hurtigt, vejer fra 6 til 9 ounce Lime grøn salat tomater modnes normalt i ca 52 dage, vokser til kun 18 eller 20 inches i højden. Det tilpasser sig godt til container havearbejde. Sophies valg er en arvestykke tomatfrø med oprindelse i Canada. Frugter, moden i omkring 50 dage, er normalt i klynger af tre. De er faste, når den er moden og vejer fra omkring 6 til 8 oz. Planterne er generelt små og tætte, 18 inches høj og bærer tunge byrder af tomater. Planten har brug for støtte og masser af vand. Stupice, udtales "stoo-peech-kuh" er en ret lille tomat, som opstod i Tjekkoslovakiet. Frugterne er røde, glat og flavorful. Den modnes i ca 52 dage.

56 til 60 dages tomater

Bush bøf, en arvestykke, modnes i ca 60 dage for en tidlig høst af en bøf-style tomat. En anden, Bloody Butcher, frugter i ca 58 til 60 dage. Frugten er dyb rød, silkeagtig tekstureret og vokser rigeligt for rigelige høst.

61 til 69 dag tomater

Momotaro, en hybrid, modnes i omkring 62 dage og er fælles på landmandens markeder. Det er som regel søde og saftige, med lavt syreindhold og en lang holdbarhed. Frugterne er ca 6 ounce, bountiful og planten er som regel sygdomsresistente. En anden arvestykke sort, legende, producerer i ca 60-65 dage. Dens frugter er fra omkring 14 til 16 ounce, og planterne sætter frugt i køligere klimaer. Det modstår kartoffelskimmel, en anden fordel i kølige klimaer. Det bruges til både konservering og salater.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com