Er det OK at bruge barkflis omkring tomatplanter til kontrol ukrudt?

October 11

Er det OK at bruge barkflis omkring tomatplanter til kontrol ukrudt?

Tomater vil vokse i enhver have, så længe det er solrigt og varmt. Det er vigtigt at holde jorden omkring tomater godt luget, især når anlægget er unge. Ukrudt vil vokse hurtigere end din tomatplanter, så de kan overhale dem og stjæle nødvendige næringsstoffer og sollys. Barkflis kan bruges forhindre ukrudt.

Barkflis som ukrudtsbekæmpelse

Efter hakning eller trække ukrudt omkring din tomatplanter i hånden, skal du tilføje barkflis til området omkring planterne. Ukrudtsfrø har brug for lys for at spire og vokse, og tilføje barkflis vil forhindre lyset i at nå ukrudtsfrø. Dækker området helt med 2 til 4 inches af muld, men forlade et par inches rundt om stilken af tomatplante klart.

Typer af barkflis

Køb nåletræ dækningsmateriale fra en lokal drivhus til at bruge omkring tomatplanter. Du kan også bruge barkflis materialer fra din egen have. Blade og græs er to almindelige materialer. Rake blade derefter køre plæneklipperen over dem at sønderdele dem, så brug som barkflis. Indsamle græs udklip i en plæneklipper taske og bruge græsafklip som barkflis. Brug ikke græs, der er behandlet med pesticider, ellers du vil forurene din have. Avis, pap, halm, hø og kompost kan også bruges til at gøre økologiske muld.

Fordele ved Mulch

Barkflis reducerer fordampning af vand, så jorden omkring din tomatplanter forbliver fugtig længere. Det hjælper også varme op af jorden omkring planten. Økologiske muld vil nedbrydes med tiden og skal være tændt tilføje næringsstoffer til din have efter vækstsæsonen. Barkflis også fremmer væksten af regnorme, som tilføjer næringsstoffer til jorden.

Ulemper af barkflis

Barkflis kan fremme svamp og sygdom, især hvis det holder jorden for fugtig. Snegle og mus kærlighed muld, så overveje andre måder at kontrollere ukrudt, hvis du bor i et område, hvor disse skadedyr er fælles. Vær omhyggelig med at vælge barkflis materialer, der ikke ondt dine tomatplanter. For eksempel, fyrrenåle er sure og kan gøre det vanskeligt for dine tomater til at vokse.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com