Kan du vaske sofa puder i vaskemaskiner?

July 15

At holde en sofa ren og ser godt ud kan være svært, især hvis du har kæledyr, børn eller klodset gæster. Den bedste fremgangsmåde er at forsøge at forhindre værst af spild og pletter, såsom oplæring hunden at bo fra sofaen og at have børn spise måltider et andet sted. Når sofaen behøver rengøring, dog overveje disse muligheder.

Pude dække stof

Den første overvejelse er, hvorvidt stof af dækslet til pude er vaskbar. Se om du kan finde en tag på en af puder. Du skal kende indholdet af stoffet. Hvis stoffet er linned, silke, uld eller 100 procent bomuld, bør du tage covers til en renserier. Hvis dækker har et højt indhold af syntetiske fiber som polyester eller nylon, er de sandsynligvis vaskbar. Være visse check for farveægthed ved fugtning en en skjult plet på forsiden og se, om farven løber.

Aftageligt betræk

Hvis pudebetræk er vaskbart og aftageligt, derefter fjerne dem, lukker lynlåse og vask i front-førende vaskemaskine med et vaskemiddel til sarte tekstiler. Du kan have til at gå til vaskeri, afhængigt af hvilken vaskemaskine du har. Agitator i en top-loading vaskemaskine er hårdt på tekstiler, så undgå denne form for maskine. Hvis dækker ikke flytbare, kan du tegne en søm fjerne puden og derefter sy puden tilbage i dækslet til senere. Du kan også vaske puden med coveret på.

Hvornår man skal vaske puden, selv

Hvis uanset hvad der skete med din hovedpude har dyppet pude dækker, have du sandsynligvis en ildelugtende, klæg rod på hænderne. Beskæftiger sig med det så hurtigt som muligt er afgørende, fordi hvis mug eller meldug har sat, puder er ødelagt. Du kan ikke fjerne mug eller meldug fra blød, gennemtrængelige materialer. Vask pude, selv er lidt risikabelt, men alternativet er at erstatte sofaen.

Vask pude

Udfordringen her er at vaske puden uden at beskadige den. Brug en stor kapacitet front-loading vaskemaskine. Bruge den sarte cyklus og rengøringsmiddel til fine tekstiler. Du ønsker at lade puden, der lægges i blød i varmt vand, skyl og spin. Hæld 1 kop hvid eddike til vaskemaskinen pletten er urin. Hvis du ikke kan finde en stor nok til at rumme puden skive, kan du vaske det i badekarret. Squeeze sæbevand gennem puden flere gange, lad det trække i 10 minutter, derefter bruge brusebad dyse til at skylle puden, indtil vandet løber ren. Presse ud af vandet. Hvis din pude er lavet af skum, luft tørre det, lægge det ud i solen, eller tørre det foran et varmeapparat, holde det mindst 3 fødder væk. Hvis puden er fjer eller ned, skal den tørres i en tørretumbler med to tennisbolde ekstra stor kapacitet. Fjerne puden og fnug det hver 20 minutter---du kan lave sammenfiltret fjer eller ned.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com