Hvordan vokse vanille bønner i Californien?

July 27

Hvordan vokse vanille bønner i Californien?

Vanille bønne plante, kendt botanically som Vanilla planifolia, er en grønne, tropiske, stedsegrønne vinstokke, der bærer små grønlig-gul orkidé blomster og duftende, flavorful bean bælg. Disse bean bælg høstet, tørres og bruges til at producere den utroligt populære vanille ekstrakt opfordres til i så mange opskrifter. Vanilla bean planter vokser bedst på steder med et varmt, fugtigt subtropisk eller tropiske klima svarende til deres oprindelige Mexico. I Californien, kan vanille bønner dyrkes udendørs i United States Department of Agriculture (USDA) plante hårdførhed zoner 10 og 11. Andetsteds, kan vanille bønne plante være plantet i en container og dyrkes i et drivhus.

Instruktioner

•Plant din vanille bønne plante i en delvis skygge placering i Californien haven eller hjem landskab, der modtager mindst fire timer af lyse, men indirekte sollys om dagen. Indtil redwood bark ind i top 6 - til 8-inches af jord på din valgte plantning placering for at lufte jorden og forbedre dræning. Plante vanille bønne plante i plantning placering på den samme højde, det var stigende i beholderens Havecenter.

•Kapacitet vanille bønne plante efter plantning for at forhindre det fra at opleve transplanterende chok. Fortsæt til vand din vanille bønne plante regelmæssigt i løbet af året at opretholde lidt fugtig jord. Undgå at lade jorden tørrer som dette kan bremse den plantevækst.

•Følg en regelmæssig befrugtning tidsplan til at sikre, at vanille bønne plante har en lind strøm af næringsstoffer, mens det om sommeren aktivt voksende. Feed planten hver anden uge med en halv styrke løsning af en afbalanceret, flydende anlæg gødning. Brug gødning produkt ifølge pakke retninger til at undgå at beskadige plante på grund af overdreven befrugtning.

•Hand-bestøve de orkidé blomster på din vanille bønne plante senest 12 timer efter blomstrende for at sikre, at produktionen af vanille bønner. Løft flappen af vanille orkidé med en lille kvist eller plast garn nål. Brug twig eller nål til at skubbe anther mod stigmatisering for selvbestøvning. Konsultere blomst diagrammet i afsnittet ressourcer af denne artikel for mere information.

•Harvest hver vanille bønne pod individuelt når den modnes. Vente på spidsen af vanille bønne at slå gule og split før høst det. Bemærk, at vanille bønne bælg modne individuelt så høste de modne bønner dagligt over en periode på tre til fire uger.

Tips & advarsler

  • Hvis vokser din vanille bønne plante i en container, skal du bruge en løs, godt afdrypning bark potning mix for vækstmedium.
  • Mange steder i Californien mangler det nødvendige held vokse vanille bønne planter udendørs klima. Konsultere landbruget udvidelse kontor i dit område for at se hvis vanilla planifolia kan dyrkes i dit område.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com