Hvordan man dyrker mexicanske morgenfrue

October 24

Hvordan man dyrker mexicanske morgenfrue

Den mexicanske morgenfrue, også kendt som mexicanske estragon eller søde muskatblomme, er en slægtning af den fælles haven morgenfrue med spiselige blade, der er en del af mange lækre retter. Planten er lettere at dyrke end franske estragon, som det kan bruges som en erstatning, men tager længere tid at blomstre end haven morgenfrue og er mere negativt påvirket af kolde klimaer.

Instruktioner

•Indstil hvad USDA hårdførhed Zone du bor i ved at konsultere kortet findes på den nationale Arboretet hjemmeside.

•Plant mexicanske morgenfrue i fuld sol efter den sidste frost, ideelt set fra planter eller stiklinger. Morgenfrue kan være fremavlet af frø, men den lange voksende tid før det blomstrer gør dette vanskeligt i regionerne nord for zone otte. Frø bør plantes i en dybde af en tomme, mens stiklinger skal nedgraves lodret til halv deres højde med knopperne opad. De fleste jordtyper egner, selvom rig, veldrænet jord er ideel.

•Kapacitet morgenfruer temmelig regelmæssigt, men ikke besætte over det--mexicanske morgenfruer kan overleve tørre klimaer. Ikke befrugte. Høste bladene et par på et tidspunkt når planten har nået næsten fuld størrelse, mod midten af sommeren.

•Mulch planter stærkt over vinteren hvis du bor i zone otte eller ni. Pot morgenfruer og bringe dem inde, hvis du bor i en zone længere mod nord, eller tillade dem at die og plante igen i foråret.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com