Typer af Lilly blomster

October 25

Liljer er store blomstrende haveplanter, der er kulturelt og symbolsk vigtige i hele verden. De vises på tværs af Europa, Asien, Indien og Filippinerne, og også fra sydlige Canada gennem det meste af USA Der er ca. 110 arter af liljer; mens nogle planter kan indeholde ordet "lilje" i deres titel, overveje botanikere kun planter, der tilhører slægten Lilium at være sande liljer. Gartnere har løst arrangeret de forskellige typer af liljer i gartneri klassifikationer baseret på herkomst og form.

Asiatiske hybrider

Asiatiske hybrider kan plantes næsten hvor som helst, så længe der er masser af sollys. De blomstrer tidligere end andre liljer og producere opad, outfacing eller vedhæng kronblade, der omfatter hvide, lyserøde, blommer, gule og røde farver. De har ikke en duft.

Martagons hybrider

Martagons hansonii hybrider er høje liljer med blomster, der vender nedad og har krans blade. I modsætning til de asiatiske hybrid liljer, Martagons hybrider har brug for nogle skygge til at blomstre. Som asiater, Martagons kommer i mange forskellige farver, men har fregner eller steder udsmykning kronblade.

Amerikanske hybrider

Amerikanske hybrider er hjemmehørende i Nordamerika med unikke pærer består af bittesmå ende skæl. Blomstrer er runde og farvestrålende. De er sværere at vokse uden for USA og Canada, men med præcision og omhu, er det stadig muligt. De har brug for nogle lys skygge til at blomstre, men når de har det, vil de vokse i store klumper.

Trompet hybrider

Trompet liljer har store, voksagtig og duftende kronblade, der vokser i hvid, guld og andre farver. De blomstrer sent i sæsonen og kræver barkflis i sæsonen koldere og undertiden også har brug for yderligere beskyttelse af sene forår frost.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com