Granatæble træ stiklinger oplysninger

August 24

Granatæble træ stiklinger oplysninger

Granatæbler er hårdføre planter, der kan trænes i buske, hække eller træer. For at få et sandt granatæble træ, skal du starte nye planter fra træet stiklinger i stedet for frø. Disse let at dyrke planter er selvbestøvende og give god frugt udbytter, opmuntret af varme somre. Tage stiklinger fra 1-årige træer for frugtbar belønninger.

Granatæble træer

Granatæble træer er energisk avlere, der kan vokse til 30 fod, men typisk nå højder på 12 til 16 feet. Unge træstammer er rødbrun, som senere modne til grå. Grenene er tornede, stive og kantede. Bladene er smalle, kornet, skinnende og omkring 3 inches lang.

Blomster er dannet som ensomme blomster eller sæt af to eller tre for enden af grenene. Blomster er 2 inches lang og formet som orange-røde trompeter med pjusket kronblade, og de er produceret hele sommeren lang. Frugterne er runde i formen, ca 2 1/2 til 5 inches lang; de modne 5 måneder efter blomstring. Hver frugt har en hård, læderagtige ydre omslutter lyse røde saftige frø.

Indsamle Stokke/forberedelse

Hårdttræ stiklinger skal være taget i vintermånederne, når et granatæble træ er mindst 1 år gammel og hvilende. De bedste stiklinger har flere knopper (noder) temmelig tæt sammen; hver skæring bør være cirka 6 til 8 inches i længden.

Foretage den første cut (lige over) på en gren i bunden, lige under en node (bud). Stiklinger øverst bør skære 3/4 tomme over en node og skåret i en vinkel. Dette markerer stiklingerne så bunde alle let kan identificeres med lige nedskæringer og toppe er alle vinklet. Dyp alle bunde af stiklinger i rode sammensatte.

Rode/omplantning

Linje stiklinger sammen i små bundter med alle bunde vender i samme retning. Vælg en solrig plantning placering med rige muld og veldrænet jord.

Grave et hul, der er 10 inches dyb og bred nok til at holde bundtet. Placer bundtet i hullet med toppe (vinkel cut) ned. Dette hjælper med at udvikle rodvækst og afskrækker top vækst.

Dække stiklinger med jord, og efter at fare for frost er forbi, grave dem op og plante dem højre op i en permanent placering. Nyplantede træer bærer frugt i 3 år.

Jord/klima

Granatæble træer tilpasses nemt til næsten enhver type af jord, forudsat at der er passende afløb. De vokser godt i moderat basisk jordbund, producerer søde, velsmagende frugt. Disse kræver masser af solskin, med masser af plads til rødderne og lemmer til at vokse.

Granatæbler er almindeligt forekommende i tropiske og subtropiske områder. De trives i et klima med kølige vintre og varme, tørre somre. Når de er ekstremt tørke tolerant og foretrækker semiarid klima.

Beskæring/uddannelse

Efter nyligt stiklinger nå en højde på 2 fødder, begynde beskæring selektivt for at træne vækst som et træ. Tillade fire eller fem skud til at vokse, start en fod fra jorden. Dette definerer træstamme og form.

Beskæring om året for de første 3 år vil fremme ny vækst, som udvikler frugt på enderne af hver ny filial. Døde grene og suckers bør blive fjernet årligt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com