Hvordan man dyrker Langbladet oliven

August 24

Langbladet oliven eller Notelaea longifolia, forekommer naturligt i de subtropiske skove over store dele af østlige Australien. Vokser til en gennemsnitlig højde på 10 fødder, er det en stor busk med en sprawling vækst vane dækket i læderagtige, lancetformede blade, der låner det fælles navn. Gartnere i Australien og USDA zoner 9 og ovenfor vokse Langbladet oliven som en tørke-tolerante landskab pryd, og mange indsamle frø fra det i slutningen af sommeren vokser nye planter. Voksende Langbladet oliven tager lille indsats da frø spirer let og vil vokse støt hvis forsynet med stærkt lys, men frøene skal plantes umiddelbart efter høst for de bedste resultater.

Instruktioner

•Gather frugt fra en moden og veletableret Langbladet oliven i sensommeren. Vælg frugt med en mørk lilla farve og lidt bløde kød. Fjern frø af scoring omkring frugt med en skrælle kniv og popping frø ud med spidsen.

•SOW Langbladet oliven frø 1-tommer-dybt i en 4-tommer børnehave container fyldt med 2 dele pottemuld, 2 dele medium-grus sand og 1 del perlite. Vand gryde til en dybde af 1/2 tommer.

•Stræk plastfolie over pot til at holde varmen i nærheden af Langbladet oliven frø. Placer puljen på en opvarmning mat sat til 80 grader F i nærheden af en lys, solrig vindue med ca fire timer af direkte sollys om dagen.

•Hold jorden jævnt fugtig til en 1/2 til 1 tommer dybde på alle tidspunkter. Tillad ikke jord blanding til at tørre ud for mere end en dag eller frø vil gå hvilende.

•Se til spiring i 25 til 30 dage. Fjerne gryden fra opvarmning måtten og fjerne den plastikfolie når Langbladet oliven frø spirer.

•Sæt pot udendørs i en plet med morgen og aftensol og dappled skygge i løbet af eftermiddagen. Tillad jord tørre let mellem vandingerne. Langsomt vænne Langbladet oliven for direkte sollys i løbet af tre uger.

•Plant Langbladet oliven i en solrig permanent seng når det sætter på 2 til 4 inches af vækst. Tilbageholde plantning indtil det følgende forår, hvis Langbladet oliven ikke vil have mindst 35 dage efter plantning før den første frost i efteråret.

Tips & advarsler

  • Undgå at få vand på bladene af Langbladet oliven til at forhindre mug.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com