Spiselige vilde planter i sydvestlige

August 24

Spiselige vilde planter i sydvestlige

Trods sin tørre og golde udseende er den sydvestlige del af USA rige på en lang række oprindelige frugter, nødder og grøntsager. Forfatter Jonathan DuHamel for Tucson borger hævder, at den Sonoran ørken har mere spiselig plantesorter end kan findes overalt i verden. Indfødte amerikanere har indsamlet og bruges disse planter som en fødekilde for tusinder af år.

Cactus frugt

Tønde, saguaro og figenkaktus cactus giver de mest appetitlige sorter af frugt. Tønde kaktus blomstrer i foråret og bærer små gule frugter i løbet af sommeren. Frugten af den tønde kaktus er en af de få slags kaktus frugt, der ikke er omfattet af skarpe pigge. Frugt, som kan spises rå, har en lidt slimet konsistens og en syrlig smag, DuHamel.

Figenkaktus cactus frugt er dækket af skarpe pigge, der skal være omhyggeligt fjernes først ved svidning eller skrabe. Frugterne kan spises rå, men det er ofte kogt for at oprette en sød sirup eller dessert topping. Det er også nyttigt som en ingrediens i salsa.

Saguaro frugt er ofte brugt som en sirup. Kaldet "bahidaj sitol" af Tohono O'odham folk, er saguaro frugt sirup en af verdens sjældneste frugt sirup. Det har en dyb tilrøget-sød smag, der supplerer frugter, grøntsager og is.

Cactus dele

Cholla knopper er plukket fra havtorn cholla kaktus i det tidlige forår, lige før planten blomster. Disse knopper er tørret og bruges hele året. De tredobbelte i størrelse efter at være kogt og har en smag lig en artiskok eller asparges. Cholla knopper arbejde godt som en side parabol eller som ingrediens i marinader. Ud over at være flavorful, er cholla knopper også sundt. Ifølge Tohono O'odham fællesskabsaktion hjemmeside eller TOCA indeholder to spiseskefulde af tørrede cholla knopper så meget calcium som en kop sødmælk, med kun 28 kalorier.

Indfødte stammer kogt og spiste tønde cactus blomster. Disse planter har en smag der minder om kål, ifølge DuHamel. Derudover er nopal eller indisk figen, en type af figenkaktus med spiselige cactus puder. Afsnittene er skåret i strimler, kogt og spist som en grøntsag.

Urter og grøntsager

Den amerikanske vild gulerod er også kendt som klapperslange ukrudt. Dens rødder er spist enten kogt eller rå lignende dyrket gulerødder. Den fælles mælkebøtte har spiselige blade, der kan også spises enten kogte eller rå. Tørrede, formalede rødder er brugt som en erstatning for kaffe, mens blomsterne bruges i te eller mælkebøtte vin. Det øde horsepurslane, en saftige plante med ovale blade, har spiselige blade. Det er indsamlet og brugt af Tohono O'odham som sommer greens. Endelig er pinyon nødder, som er indsamlet fra pinecones grænsen pinyon Tree, spises kogte, rå eller som ingrediens i opskrifter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com