Tomat rod struktur

August 25

Tomat rod struktur

Roden af en tomatplante har en kompleks, grenede struktur. Dette tjener til fast secure plante i sted og gør det muligt at have kontakt med en bemærkelsesværdig mængde jord, uddrager den højeste mulige grad af vand og mineraler fra jorden. Det aktive liv i en tomatplante rødder er forholdsvis kort, men danner grundlag for de senere stadier, hvor væksten er koncentreret over jorden.

Primære rod

Den primære rod af en tomatplante, også kendt som pælerod, er en lang, tyk rod, der strækker sig lige nedad. Dette danner kernen af rodsystemet og den primære støtte af selve planten. Alle andre rødder tilsluttes denne hovedrod, der fungerer som en kanal for fugt og næringsstoffer udvindes fra jorden.

Lateral rødder

Lateral rødder er dem, der strækker sig fra siderne af tomatplantes primære rod. Disse fungere som holdepunkter for anlægget, forhindrer kollapse til ene eller den anden side. De primære rødder vokser udad og nedad, diagonalt, så anlægget for at komme i kontakt med så stort et område af jord som muligt.

Rodtråde

Små hår dækker næsten hele længden af hver root, strækker sig fra overhuden eller ydre lag. Selvom disse hjælper forankre plante endnu mere sikkert til jorden, er deres primære formål at øge rødder areal, giver mulighed for maksimal vand og mineral indtagelse. Disse hår absorbere vitale næringsstoffer fra jorden, som er derefter gået op rødderne til at brødføde tomat plante krop.

Roden Tip

Spidsen af den primære rod er placeringen af den største vækst på tomatplante. Den indre del af regionen er kendt som meristem, hvor celler hurtigt dividere og vokser nedad. Lige under dette er roden cap, en beskyttende dække over meget spidsen af roden til at undgå at skade de nydannede celler.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com