Hvad grøntsager vokser bedst i hårdførhed Zone ti?

September 11

Hvad grøntsager vokser bedst i hårdførhed Zone ti?

Hårdførhed zone 10 har en årlig lav temperatur af 30-40 grader Fahrenheit. Foråret begynder i januar og varer indtil den første marts. Sommeren er lang, og det gør for en produktiv vækstsæson og bountiful høst af varme-sæson vegetabilske afgrøder, varer fra marts til begyndelsen af oktober. Oktober til December markerer faldet sæson for denne zone. Mange varme-sæson grøntsager vokser godt her, herunder foretrukne såsom tomat og peberfrugter. Rigelige solskin og en lang vækstsæson gør zone 10 en vidunderlige region for sommeren vegetabilske gartnere.

Tomater

Tomater har længe været en favorit i køkkenhaven. Begyndere elsker den forudsigelige høst, som kræver forholdsvis minimal arbejde. Tomater trives i et stort udvalg af jordbund, forudsat at de er godt afdrypning. Fuld sol er et must for optimal høst af tomatplanter, med ikke mindre end seks timer i dagtimerne sollys.

Grøntsagerne er container-venlige planter, og flere sorter er velegnet til terrasser og store gryder herunder Tiny Tim og gårdhave. Populære højsæsonen typer omfatter bedre dreng, berømthed og Big Boy. Mere end 25.000 forskellige tomatsorter findes i øjeblikket på verdensplan, så der er sikker på at være en tomat sort passer til vegetabilske gartnere på alle erfaringer niveauer.

Peberfrugter

Peber, den mest almindelige følgesvend anlæg til tomater, dyrkes rigeligt i hele hårdførhed zone 10 lange om sommeren. Peppers kommer i et stort udvalg af farver, former og størrelser afhængig af sort. Almindelige typer omfatter klokke peber, cayenne, habenero, jalapeno og peberfrugter. Nuancer af grøn, gul og rød findes overalt i de mange sorter. Hjem vegetabilske gartnere finde som tomater, en overflod af muligheder for plantning og dyrkning af peberfrugter i zone 10. Peber er også med held dyrkes i beholdere. Fuld sol, ikke mindre end seks timer i dagtimerne sollys og god dræning, frugtbar jord er anbefalet for bedste ydelse.

Vandmelon

Vandmeloner er varme-elskere, og de gør særligt godt i hårdførhed zone 10. Vandmeloner behøver fuld soleksponering for optimal vækst, sammen med meget frugtbar og god dræning jord. Den lave, klatring vin karakteristisk for vandmelon tilføjer visuelle interesse til en hjem køkkenhave, men da vandmeloner kan sprede op til 20 fod i længden, give passende plads. Men bush nogle sorter kun spredt sig til omkring 3 fødder, der er at foretrække frem for dem med begrænset havearbejde plads eller som ønsker at vokse vandmelon i lange containere eller rejst senge. Populære sorter omfatter Crimson Sweet, gul Baby, Sugar Baby og måne og stjerner.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com