Hvor meget sol Daylilies kræver?

September 16

Hvor meget sol Daylilies kræver?

At være medlem af Hemerocallis-slægten, daylilies er ikke sandt, liljer, selv om deres blomstre er ens i udseende. Deres lange, strop-lignende blade er rigeligt, at skabe attraktive blade i haven selv når ikke i flor. Som navnet antyder, hver blomst af Daglilje er kun åben for en dag og derefter det svinder væk. Din Daglilje vil have en procession af blomster varede flere uger.

Plantning Daylilies

Når købt, består daylilies normalt af en serie af lange rødder og et par cut-off fans af blade. Grave et hul bred nok til at sprede rødderne af anlægget. Begrave Daglilje, således at den grønne del af kronen er lige på eller over jordens overflade. Tamp jorden omkring Daglilje og vand godt. Vand de nyplantede Daglilje hver par dage for en uge eller to. Plantning i efteråret vil tillade din Daglilje at inddrive før blomstring til næste år; Du kan plante dem i foråret, men de kan blomst mindre eller slet ikke.

Beliggenhed

Hvor du planter afhænger din Daglilje af, i det mindste delvis, hvor du bor, og dit klima. Daylilies lide fuld sol i et moderat klima, hvilket betyder, at otte timers sol om dagen. Morgensolen tilskynder blomstrer åbne fuldt ud. I varme klimaer, daylilies kræver kun fire til seks timer af sollys og eftermiddag skygge er en nødvendighed, ellers planten vil lide og eventuelt dør. Sent aftensolen, når temperaturerne begynder at falde, er acceptabel. Mere sollys vil øge antallet af blomster din Daglilje vil have. Daylilies tåler let halvskygge, hvis du ikke har noget færre blomster. Deres skygge tolerance gør dem perfekte planten til at guffe under buskads, hvor de vil få i det mindste delvis sol.

Pleje

Daylilies skal vandes regelmæssigt, men så meget vand ikke, at rødderne får klamme, især hvis du har tunge, lerjord, der ikke dræn godt. Du kan befrugte din Daglilje et par gange en sæson, men stop befrugtende godt før efteråret frost at tilskynde din Daglilje til Bliv klar til vinteren. Du kan også fjerne brugt blomster men skære ikke stokken blomster voksede på. Når stilken har slået brun, kan du trække den fri fra bunden.

Dividere

Når din Daglilje bliver overgroet, opdele den i flere klumper at tilskynde den til at blomstre mere. Optimalt, opdele din Daglilje i efteråret, men du kan opdele det i det tidlige forår, selvom blomstring kan lide. At opdele Daglilje, grave op i hele klump og derefter drille apart dele af rødder med fans af blade knyttet. Hvis en klump er for stor til at drille hinanden, kan du skære klump i kvarte eller mere med en skarp kniv eller en skovl. Når opskæring i denne mode, nogle eksperter anbefaler at lade nedskæringerne tør for en dag før nyplantning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com