Insekter, som spiser algerne

October 6

Insekter, som spiser algerne

Alger er en sprawling grøn eller blå-grønne gruppe af organismer, som tilhører parafyletisk gruppen. Ligesom planter, alger bruger klorofyl til at fange lyset og konvertere det til sukker; dog alger ikke videnskabeligt anses for at være en plante. Alger er meget gavnligt for akvatiske liv som det indtag af animalsk affald for dens kvælstof, ekskluderer ilt og giver mad til forskellige former for vandlevende organismer. Mens mange dyr, som salamandre og frøer, spise alger, mange insekter også forbruge it.

Døgnfluer

Følsomme til vandforurening, døgnfluer er ofte fundet i damme i klar, hurtig bevægelse vandløb eller søer. Fra ordre Ephemeropteral, døgnfluer i deres nymfe fase har tendens til at forbruge alger fundet på sten eller undersøiske ukrudt. Et interessant faktum om døgnfluer er at de har en speciel preadult fase, hvor de kan flyve; men når det kaster sin unge hud, mayfly returnerer til vandet for at fodre, arbejdskammerat eller svømme.

Caddis fluer

Caddis fluer vises i to varianter: dem, der bor i vandløb og blive kødædende og dem, der bor i damme og gøre beskyttende "sager" ud af kviste og blade. Den sidstnævnte form for caddis flyve feeds på alger mens førstnævnte skaber webs at fange byttedyr flyder i åen. Marginalt tolerant af forurening, begge typer af caddis flue kan absorbere omstrejfende næringsstoffer fra vandet.

Vand Baadsmænd

Vand Baadsmænd er en type af vand bug, som bor i langsom bevægelse farvande som damme og søer. Disse nonpredatory skabninger feed gennem næb, ved hjælp af deres rør og spyt til at nedbryde alger og plante sagen i en flydende form, der kan være let absorberes. Vand Baadsmænd normalt rejser i grupper og spises som en dessert i nogle dele af Mexico.

Backswimmers

Backswimmers faktisk svømmer på ryggen, ved hjælp af deres bagben til at fremdrive dem gennem vandet, selv om de ikke kan gå på land. Disse aggressiv insekter er identificeret ved deres store øjne, buet ryg og røde øjne. Udover at spise alger og planter, backswimmers har været kendt for at spise små akvatiske væsener som fisk og haletudser, men de er også blevet observeret, at forfølge større bytte som salamandre.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com