Formering af buske

October 9

Formering af buske

Start planter fra frø er billigere end at købe dem fra en planteskole, men kimen til de fleste buske undlader at spire, og dem, der tager år at blive klar til haven. Eftertragtede buske, der er vanskelige at starte fra frø kan blive formeret ukønnet fra eksisterende anlæg. Vegetativ teknikker kan bruges på en række forskellige buske, hårdføre og mørt, effektivt øge mængden af løv i landskabet uden at bruge en krone.

Nåletræ stiklinger

Nåletræ stiklinger, når nye bark er stadig smidig, root hurtigt og nemt. Planlæg at tage stiklinger fra foråret-blomstrende buske, som lilla, viburnum og azalea, i slutningen af foråret eller forsommeren. Vælg en gren, Leder du efter træ, der er smidig, men fast, derefter fjerne en stilk, skære lige under den fjerde sæt af blade. Trække ud de laveste par af bladene, derefter fjerne barken fra bunden af stilken med en skarp kniv. Indsæt opskæring i en lille container fyldt med fugtig pottemuld. Dække de nyplantede stilk med en plasticpose til at undgå dehydrering mens formen nye rødder.

Hårdttræ stiklinger

Hårdttræ stiklinger er taget fra løvfældende buske efter deres blade er faldet. De rod langsommere end stiklinger taget i foråret, men de kræver langt mindre opmærksomhed. Mange buske, herunder på Kornel, mock orange og butterfly bush, roden let fra hårdttræ stiklinger. Vælge en stilk, der er fast og om den samme tykkelse som en blyant, derefter skåret af en 6-tomme afsnit. Dykke base til at skære i lunkent vand og lad det sidde i fem minutter, så skubbe cut ende 3 til 4 inches i jorden. Fast jord rundt i bunden af skæring til at fjerne enhver potentiel luft lommer, og vand stilken grundigt.

Semi-hårdttræ stiklinger

Nåletræer, som dværg white pine og bredbladet evergreens, såsom Buksbom, holly og cotoneaster, kan også formeres ved stiklinger. Taget i midsommer, er disse stængler kendt som semi-hårdttræ stiklinger. Vælg en veludviklet skyde, der har bløde, nye vækst modtagerlaboratoriets på spidsen, og fjerne en 4-tommer sektion. Strip nederst blade, at skabe et kort afsnit af nøgne stængel indsætte i jorden. Stiklinger taget i løbet af sommeren vil nemt blomstre udendørs og kan placeres direkte i jorden. Vand stilke let, når en uge til at holde de omkringliggende jord fugtig.

Lagdeling

Lagdeling er en formering teknik, der er almindeligt anvendt til buske med lavt hængende grene, såsom laurel. I foråret, er spidsen af grenene bøjet til jorden og begravet. Løvet er holdt på plads med knappenåle eller dækket med sten, indtil de nye rødder form. Simpel lagdeling fungerer godt for buske med overlappende grene, såsom hortensia. Det ligner tip lagdeling, men i midten af stilken er begravet i jorden i stedet for tip, skabe rødder i midten af grenen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com