Hvad er bedst at vaske granitbordplader?

October 14

Granit er en populær bordplade valg til moderne køkkener. En naturlig sten installeret i plader eller fliser, granit kommer i mange forskellige farver og mønstre. Granit, i modsætning til laminat, fliser eller menneskeskabte sten, kræver ekstra pleje til at holde det søger nye. Anvender den forkerte type af renere kan permanent beskadige granitbordplader.

Forsegle først

Før du begynder at rense din granitbordplader, eller før du selv begynde at bruge dit nye køkken, bør du anvende en sealer på de sten overflader. Denne sealer kaldes også en impregnator og er enten vand - eller oliebaseret. Anvend sealer med en regelmæssig blød klud, lad det tørre for en dag, og derefter tilføje en anden frakke den følgende dag. Tom Silva i dette gamle hus magazine siger at du kun nødt til at forsegle granitten hvert andet år eller deromkring, men nogle fangere vare ikke så længe og kan anvendes op til to gange om året. Læs din sealer instruktioner om, hvor længe det er meningen, at sidste.

Den bedste renere

Når din bordplader er forseglet, vil rengøring granit med regelmæssige varmt vand fra hanen og en mild flydende sæbe, såsom en flydende opvaskemiddel, gøre for daglig rengøring. Sæbe og vand er nok til at slippe af med de fleste snavs og aflejringer. For granit, der er blot støvede, vil aftørring ned bordplader med en blød, fugtig klud gøre tricket.

Undgå syrer

Brug ikke en renere med ammoniak eller syrer i det for at rense granit (fx Windex, Ajax). Granit behov en pH-neutral renere, som udelukker de fleste rengøringsmidler. Syrer vil spise løs på fugemasse og endda på stenen, forårsager hvad er kendt som ætsning. I virkeligheden, hvis du spilder noget sure fødevarer eller drikke, såsom ananas, citrussaft, salatdressinger eller eddiker, tørre dem lige med det samme eller du vil ødelægge stenen.

Yderligere Cleaners

Hvis du føler, at vand og sæbe ikke rengøring granit til din smag, afprøve en renere specielt lavet til granitbordplader. Disse typer af rengøringsmidler beskytte fugemasse; nogle endda tilføje yderligere fugemasse med hver brug. StoneTech Professional og HMK sten pleje, blandt andre, gøre en linje af granit-pleje produkter, herunder en sæbe. Disse er tilgængelige via online detailhandlere og isenkræmmere. Hvis du ikke kan finde en sæbe du indkvartering, Spørg din granit installer for anbefalinger.

Rengøring pletter

Det er vigtigt at bemærke, at en fugemasse ikke vil beskytte granit, natursten, fra absorbere pletter. Olier, som olivenolie eller vegetabilsk olie, er en stor plet synderen, som de sive gennem fugemassen. Hvis granitten ser plettet og misfarvning vil ikke løft, købe en pletfjerner designet til granit. Gælde aldrig slibende rengøringsmidler eller ståluld til at forsøge at skrubbe væk pletten---for meget knofedt vil ridse denne dyre overflade.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com