Landskaber i Utah

October 15

Landskaber i Utah

Utah er en af de mest geografisk forskellige områder af USA. Dens landskab omfatter bjerge, kløfter, dale, klippeformationer, floder og skove. Utah kan opdeles i tre adskilte regioner: Rocky Mountains, Colorado plateauet og bassinet og Ridge Region. Disse regioner har nogle ligheder, såsom bjerge, men de hver har unikke egenskaber. Denne mangfoldighed hjælper trækker millioner af besøgende hvert år, der ønsker at nyde landskaber i Utah.

Bjerge

Mens bjergene dot landskabet på tværs af Utah, sin mest kendte og mest populære toppe er måske en del af Rocky Mountains. Uinta og Wasatch intervaller udgør Utah's Rocky Mountain-regionen. Uinta omfatter søer, kløfter og Kings Peak, som på mere end 13.000 fod over havets overflade, er det højeste bjerg i staten. Uinta er den eneste Rocky Mountain Range, der løber øst til vest. Bjerge i bjergkæden Wasatch er mellem seks og 8.000 fod over havets overflade. Dette område omfatter også kløfter og dale. Begge bjergkæder er nær Salt Lake City og er hjemsted for mange skisportssteder.

Kamme og bassiner

Vestlige Utah omfatter Basin og Ridge Region, som er en af de tørreste steder i USA. Dette område omfatter bjergene samt bassiner og Great Salt Lake. Denne vandveje er resten af en istid søen og har en for høj for fisk at overleve saltindhold. Ved siden af søen er Great Salt Lake ørken, som var dannet fra en tør sø seng. Inkluderet i den øde landskab er bjerge og salt flats. Bonneville Salt Flats har 30.000 hektar meget flad og golde jord, hvilket gør det til en populær destination for hastighed racere. En anden del af denne region's landskab er kendt som Utah's Dixie. Det er i det sydvestlige hjørne af regionen og er den laveste og varmeste område i Utah.

Høj og lav land

I det sydlige og østlige Utah omfatter landskabet Colorado plateauet, som kunne være mindst 500 millioner år gammel. Dette område er et bassin, omgivet af højland og omfatter kløfter, dale og plateauer. Colorado-floden passerer gennem Plateau, samt fisk søen, som er kendt for store ørreder. En af de plateau mest imponerende landskaber er Bryce Canyon, som omfatter massive klippeformationer. Landskabet omfatter også Cedar pauser Canyon, som er en mindre version af Bryce Canyon og Zion Canyon, som omfatter sandsten Monoliter, klipper og tårne, samt vandfald og smaragdgrønne swimmingpools.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com