Levested for Banksia Plagiocarpa

November 27

Blandt de sjældne planter af rigt varieret området kendt som den våde troperne Queensland i det nordøstlige Australien er Banksia plagiocarpa, undertiden kaldet Triges banksia. Denne busk blomstrer i en meget begrænset geografi af tropiske bakker fronting Great Barrier Reef i Koralhavet.

Busk

Triges banksia er medlem af en slægt af blomstrende buske og træer udbredt i Australien på tværs af mange økosystemer. Ligesom sine slægtninge idræt sig en prangende spidse bloom--gullig eller lilla i sin sag-- og fremtrædende husky, kegle-lignende frø hoveder. Bladene er ovale eller lanse-formede, kan være savtakkede eller glat langs deres margen. Store eksemplarer af Triges banksia kan overstige 15 fødder i højde. Disse modne buske har støvet-hued, korkagtig bark.

Geografiske rækkevidde

Denne art vokser kun på montane skråningerne af Hitchinbrook ø ud for den nordøstlige kyst af Australien samt de nærliggende Cardwell vifte lige overfor floden Hitchinbrook kanal/Herbert på fastlandet. Hitchinbrook ø stiger ud af Great Barrier Reef, med en robust rygsøjlen af granit og kiselsalte bjerge dominerer de fleste af terrænet. Det forrevne granit hovedet af Mount Bowen, godt over 3.000 fod høj, lords over hjertet af øen; en halvø af vulkanske toppe tendenser northwestward fra den central massivet, mens en anden buer slutte i Koralhavet, defineret af outcrop Sortbrun bælter af dune. Hitchinbrook kanal er en biodiversitet hotspot, mangrove kanter strejfede af flodmundinger krokodiller og dens søgræs senge afgræsning af dygonger og grønne havskildpadder. Rækken Cardwell er en anden granit-kernehus hævning, der danner en anspore off østlige Australien episke Great Dividing Range.

Habitat

Denne banksia hjælper omfatter tropiske montane shrublands eller heder af Cardwell rækkevidde og Hitchinbrook højland. Disse åbne landskaber domineret af buske, græsser og spredte træer kan abut lowland eukalyptus skove eller regnskove, og typisk er stærkt påvirket af regelmæssige skovbrandene. På 2,841-fods biskop Peak i rækken Cardwell, Triges banksia ofte associerer med busk-træ sort sheoak (Allocasuarina littoralis) i montane heath. En undersøgelse offentliggjort i 2005 i den "retssag af the Royal Society of Queensland" foreslog Triges banksia kan kræve brand-fri intervaller på mere end otte år at danne en moden baldakin.

Andre endemisk

Triges banksia er ikke kun endemiske arter til Hitchinbrook øen og dens omgivelser. Busk Comesperma praecelsum er en anden, udelukkende begrænset til øen. En arter af Soldug (Drosera adelae) er ligesom banksia, findes kun på Hitchinbrook og det umiddelbart tilstødende strækning af fastlandet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com