Hvad skal jeg gøre med morgen herligheder, når vinteren kommer?

October 20

Hvad skal jeg gøre med morgen herligheder, når vinteren kommer?

Haven morgen herligheder omfatter 10 - til 15-fods tropisk vin Ipomoea tricolor, en gammeldags haven favorit, og dværg, busket Convolvolus tricolor. De meget hurtigtvoksende årlige vinstokke dekorere postkasse indlæg, klatre over woodpiles og skinnende op groft sejlgarn espalier at tilføje varig sommer farve, camouflage og beskyttelse af personlige oplysninger. Blomster er trompet-formet og kommer i slående farver og mønstre. Hvis du ønsker morgen herligheder til at komme tilbage næste år, lade dem alene for vinteren. De er berømt for held sædekorn selv. Faktisk, tager det for at undgå sædekorn.

Voksende morgen herligheder

Morgen herligheder vokse i fattige jorder, men er bedst i frugtbar jord. De trives i fuld sol- og varme - men vil tolerere nogle lys skygge. Morgen herligheder ikke overføre godt, så plante frø, når jorden er grundigt varm eller starter dem indendørs fire til seks uger tidligere i tørv Potter, som kan være fastsat til omplantning uden root forstyrrelser. Øge spiring af nicking eller arkivering væk nogle af de meget hårde frø frakke med en metal neglefil, derefter sættetid frø mindst natten over. Busket sorter er bedst til dyrkning i kurve og blandet containere. Kraftig vinstokke vil klatre, hvad de kan finde, med eller uden opmuntring.

Morning Glory sædekorn

Modne frø fra frost-dræbt vinstokke vil overleve, selv hvis venstre udendørs; et godt kæmpende af elementerne kan endda hjælpe spiring. Vende jorden i foråret, når jorden er varm, og vand det godt at få dine selvsåede morgen herligheder startede. Fjern gamle vinstokke i foråret; kompost dem hvis du ikke har noget imod en lejlighedsvis egensindige formiddag herlighed popping op overalt hvor du sprede kompost.

Hvordan undgår jeg at sædekorn

Hvis morgen herligheder har fået af hånden i din værftet, eller hvis du ønsker at prøve nye sorter eller farver, træffe foranstaltninger til at forhindre eller bremse sædekorn i efteråret, lige efter den første frost. Fjern forsigtigt alle seedpods og døde vinstokke--Sørg for du ikke ved et uheld scatter nogen frø-- og placere dem i en affaldssæk. Forsegle det og smide det væk. Selv aktiv, hot kompostering kan ikke ødelægge frø.

Indsamling og lagring af Morning Glory frø

Morning glory seedpods, runde og papery, vil tørre på vinstokken. Grab de sprøde, brun bælg mens stadig er knyttet til vin og knuse dem, så frøene til at falde ind i en lille brun papirspose eller andre bred åbning container. Ifølge University of Colorado udvidelse, vil frø vare mindst et år i en kuvert holde på en indendørs hylde. Høj grad øge frø levetiden af tørring frø i seks timer ved en temperatur på 100 grader Fahrenheit--enten udendørs på en meget varm dag, helst i skyggen eller i en varm ovn med døren stå åben. For maksimal frø liv butik tørrede frø i papirkonvolutter inde i lufttætte glas containere eller plast pille flasker og holde opbevaringsbeholdere i køleskab.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com