Rodsystemet af en tomatplante

October 20

Rodsystemet af en tomatplante

Der er intet som smagen af en hjemmedyrkede tomater og tomater planter er nemme at dyrke givet de rette betingelser: masser af sollys, nok vand og regelmæssig fodring når du begynder at se blomster. Men det hele starter med en stærk, sundt rodsystem, så sørg for din tomatplanter har sunde rødder er nøglen til hele processen.

Fordele

En sund tomat plante rod ordning har mange fordele. Først, planten vil være bedre til at håndtere varmt vejr; dets rødder udvide ud og kan tage i vand fra et bredere område. Det er det samme med næringsstoffer; tomater er tunge foderautomater, når de begynder at producere, og en god rodsystem optimerer deres indtag af næringsstoffer. Stærke rødder også aktiverer en tomatplante bedre modstå angreb af skadedyr og sygdomme, og endelig, tomatplanter med sunde rødder vokser hurtigere og begynde at producere frugt tidligere.

Udvalg

For at sikre, at du starter med sunde planter, kontrollere rodsystemer når du vælger planter eller stiklinger til transplantation ind i din have. Løft den pot eller celle pack og hvis du ser fine hvide rødder stikker ud af bunden, planten har et sundt rodsystem. En anden måde at kontrollere er forsigtigt holde anlægget ved sin stængel og forsøge at løfte den ud af potten. Hvis du ikke kan gøre dette, har det stærke, etablerede rødder. Aldrig kunne trækker alt for hårdt på en plante, selv om, eller du ende med at skade rødderne.

Plantning

Plante unge tomatplanter i frisk jord eller kompost, der er rig på organiske materialer. Det er vigtigt at plante dem så dybt, at kun den øverste klynge af bladene forbliver over jorden. I tide bliver de fine hår, kan du se på stænglen rødder. Hvis det er svært at grave en dyb nok hul, kan du selv planter tomat på sin side med toppen forsigtigt bøjet op, således at det er over jorden. Må ikke over vand; rødderne har brug for såvel luft som vand og over vanding vil komprimere jorden. Må ikke fodre anlægget på nuværende tidspunkt enten at undgå brænde rødder. Det bør få nok næringsstoffer fra jorden.

Skadedyr

Kun et par af de mange skadedyr, der kan angribe tomatplanter påvirker rødderne. Larver af loppe Bille, eksempelvis feed på rødder som voksne spiser stilk og blade. Den nemmeste måde at kontrollere jordlopper er at forebygge dem ved at holde din have fri for snavs; Hvis du ser en infestation kan du prøve afstøvning planterne med diatoméjord. Lille orm kaldet nematoder også angribe tomatplanter rødder. De er svære at styre, men kan forebygges, hvis du plante afgrøder i rotation. Du kan også købe tomatsorter med en Nielsen på etiketten, hvilket betyder, at de er nematode-resistente.

Sygdomme

De fleste af de sygdomme, der påvirker rødderne af tomatplanter er svampe, der kan forebygges ved skiftende afgrøder og sørge for rødderne få luft nok. Vær omhyggelig med ikke at over vand, og forberede jorden godt før du planter tomater, for at sikre det er løsnet og der er ingen områder, hvor vand kan samle. Du kan købe planter som er modstandsdygtige over for to af disse svampe, Fusarium visnesyge og Verticillium wilt; etiketten vil være mærket FVN (N for ødelægge modstand).


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com