Plantning tid for Prunella

October 24

Plantning tid for Prunella

Prunella (Prunella vulgaris), eller selv helbrede, er en urt, der blev brugt i middelalderen til at behandle ondt i halsen og indre blødninger. I moderne tider, er det ofte plantet som et bunddække. Planten vokser 6 til 12 inches høj og producerer lilla blomsterspyd. Det tolererer en bred vifte af jord, salt og forurening, og rådyr resistente.

Plantning tid

Plante prunella i foråret, når jorden er blød nok til at arbejde gennem midten af sommeren for de bedste resultater. Prunella er en hård flerårige, hårdføre mellem US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9. Det kan tåle lys forår frost, og blomstrer fra forår gennem fall.

Plantning Site

Prunella er en naturlig plante i mange dele af USA og vokser bedst i delvis skygge skovområder eller solrig, åben felter. Når plantning prunella, markere et område med fugtig, rige jord og delvis skygge. Space planterne 8 inches fra hinanden. Befrugte nye planter med 1/2-cup fosfor gødning pr. 100 kvadratfod. Holde området fugtig som planterne bliver etableret, især hvis du plantede i sommeren når temperaturen er varm.

Formeringsmetode

Plante prunella i foråret eller sommeren fra børnehave transplantationer eller tage stiklinger tidligere faldet dig selv. Snip 6-tommer lange stængler i sensommeren eller falder og fratage blade fra bunden, halvdelen af stilken. Dyp stilken i rode hormon og placere det i en gryde med en sterile rode mellemstore vermiculit, perlit eller groft sand. Tåge det hyppigt for at holde det fugtig og genplante det i pottemuld i fire uger, eller når nye rødder er mindst 1 tommer lang. En anden mulighed er at grave op og opdele prunella i det tidlige forår. Planten breder sig op til 3 fødder, så du kunne potentielt opdele den i tre eller fire mindre planter.

Overvejelser

Prunella sjældent bliver invasive i sine indfødte vækststeder, men kan vokse rampantly i forbedret havejord. Beskære det ud i foråret, for at kontrollere dets vækst, så det ikke kvæle andre planter. Grave op ekstra planter og dele dem med venner.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com