EPDM Dam Liner Installation

October 31

EPDM eller ethylen propylen Dien Monomer, liner er det foretrukne valg for waterscaping fagfolk i USA. Selv om en smule tungere i forhold til PVC eller polyethylen liners, fleksibilitet og holdbarhed, der tilbydes af en EPDM liner giver sig udslag i en længerevarende, godt udformet Dam.

Bestemmelse af Liner størrelse

Den første og vigtigste faktor i at vælge din liner er at fastlægge størrelsen behov for en særlig Dam. Selvom EDPM liners tilgængelige i foropmålt længder, er disse emballerede liners bedst egnet til damme mindre end 8 fod i diameter og med en dybde på mindre end 1,5 fødder. Hvis din koncept Dam efterlyser større dimensioner, er det ofte anbefales at købe din liner af den kvadratiske fod. På grund af den usædvanlige form af de fleste damme, fastsættelse af størrelsen af din liner kan være en vanskelig opgave. Det kan forenkles ved hjælp af følgende formel:

Længde plus to gange dybden, plus 2 fødder, multipliceret med bredden plus to gange dybden, plus 2 fødder, er lig med nødvendige liner størrelse.

Det lyder måske kompliceret, men her er hvordan man finder pond's dimensioner: Placer din Dam inden for en imaginær rektangel, herunder de fjerneste punkter i dammen, og måle afstande mellem alle fire punkter i dette imaginære rektangel. Dybden af dammen er kun begrænset af hvad dit koncept efterlyser. Formlen indeholder en 1-foot overskydende langs omkredsen.

Som eksempel, ville en dam med en imaginær rektangel måle 15 fod ved 10 fødder med en 1,5-fods dybde brug for en 20-fods ved 15-fods (300 kvadratfod) liner. Eller: 15 + 1,5 + 1,5 + 2 = 20 fod lange af 10 + 1,5 + 1,5 + 2 = 15 fod bred.

Installation

Efter endt udgravning af din Dam, placere en 1-tommer til 2 tommer lag af sand ned til at fungere som en stødpude mellem udgravede bunden og liner. Bortset fra at udglatte udgravede område, vil sandet bidrage til at undgå skarpe klipper i snavs fra punktering liner. Hvis du planlægger at have store sten eller klippeblokke langs kanten af dammen, forberede et betonunderlag, omkring 4 inches til 6 inches tyk afhængigt af vægten af rock, at give et solidt fundament og forhindre rock i rive lineren. Næste, placere et lag af underlag, en tyk klud-lignende stof, til yderligere at beskytte EPDM-liner over den udgravede Dam. Endelig lå EPDM foringen på den udgravede Dam. Hvis det er muligt, lægge foringen på en solskinsdag, som liner vil være mere medgørlig, når varm.

Andre overvejelser

EDPM liners kan købes fra mange kilder som specialiserede Dam og waterscaping leverandører, swimmingpool forhandlere og hjem forbedring Centre. Hvis du planlægger at strømpe din dammen med fisk, skal du dog vælge en foring, der er fisk-safe. EPDM liners beregnet til swimmingpools eller tagdækning kan have tilsætningsstoffer, der hæmmer alger eller skimmelvækst. Disse tilsætningsstoffer er ekstremt giftigt for fisk eller planter og bør undgås. Hvis du er usikker, hvis en liner er fisk-safe, henvise til emballagen etiketten eller konsultere EPDM liner forhandler.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com