Svamp myg i Dracaena Massangeana

November 1

Dracaenas er populære blomstrende potteplanter af familien Agavaceae værdsat for deres duftende blomster og attraktive blade. Massangeana sort, med dens farverige, brogede blade, er de mest almindelige langt, bestående af næsten 90 procent af det samlede Dracaena salg. Ligesom alle potteplanter er Dracaena modtagelige for svamp myg skadedyrsangreb. Insekter udgør sjældent en trussel for Plantesundhed af anlægget og følge de rette kulturelle praksis nemt styrer de fleste udbrud. Insekticider og biologiske bekæmpelsesmetoder er også effektiv i tilfælde, hvor miljøkontrol er utilstrækkelig.

Svamp myg

Svamp myg er små, mosquitolike insekter ca 1/8 tomme i længde med sarte organer og slank, threadlike antenner. Hunnerne lægger æg i jorden af container planter, som D. massangeana, producerer larver, der lever på jorden og root væv af inficerede planter. De larver fase varer cirka en måned, hvorefter den voksne flue fremgår af jorden. Selv om svamp myg larver foder på fugtige, rådnende organisk materiale fundet i pottemuld jordbund, de voksne fluer ikke foder overhovedet og har en kort levetid. Svamp myg er mindre skadedyr, som de ikke bide mennesker eller foder på sund plantevæv som voksne. Larverne har potentiale til at skade for nylig spirede frøplanter.

Miljøkontrol

Svamp myg er tiltrukket af fugt og rådnende organisk materiale. Den bedste kontrol metoder fokus på at ændre disse miljøforhold. Bevare kulturelle forhold er ugunstig for svamp myg vækst, tilstrækkelige til at kontrollere de fleste udbrud uden behov for potentielt skadelige insektmidler. Tillad jord af Dracaena planter at tørre grundigt mellem vandingerne, undgå overwatering og sikre containere har tilstrækkelig dræning. Fjern alle døde eller døende væv, så snart det konstateres og holde container overflader klar af planterester. Disse trin gør jorden mindre attraktive for svamp myg, samt reducere levetiden for enhver larver i containere.

Insekticider

En række kemiske insekticider er tilgængelige, hvis miljøkontrol bevise mislykket på styring af skadedyrsangreb. Pyrethriner dræbe myg og andre flyvende insekter og har lav toksicitet over for mennesker. Insektbekæmpelsesmidler sæber er også effektiv, selv om de arbejder bedst på de voksne myg i stedet larverne. Der er også en række insekt vækstregulatorer. Disse produkter virker ved at mætte den stigende medier med kemikalier, der hæmmer larve vækst, hvilket reducerer svamp myg populationer. Altid anvende kemiske insekticider ifølge fabrikantens forskrifter, og undersøge etiketterne grundigt før brug af insekticider.

Biologisk kontrol

Biologisk kontrol kan være berettiget i tilfælde, hvor miljø og kemiske kontrol er ineffektive. En række naturlige organismer bytte på svamp myg på forskellige punkter i deres livscyklus, og mange er tilgængelige for køb i hjemmet og havecentre. Et produkt indeholdende Bacillus thuringiensis var. israelensis bakterie er giftigt ved indtagelse af svamp myg larver. Nematoder er tilgængelige, herunder Steinernema feltiae. Disse organismer Angiv insekt kroppen og formere sig hurtigt, forårsager akutte toksicitet og død i svamp myg larver. Aggressiv mider er til rådighed, og visse arter, hveps er effektiv til at reducere svamp myg populationer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com