Typer af dræning Sand

November 6

Typer af dræning Sand

Sandet er nyttig for dræning. Lysere, grovere tekstur af sand hjælper vandet bevæger sig gennem jorden mere hurtigt og kan hjælpe en landscaper eller boligejer forhindre landskabspleje problemer såsom vand stående i gården. Brug den rette blanding af sand og jord til at gøre dit havearbejde indsats mere vellykket.

Grovhed

I tekniske termer, er sand defineret af diameteren af sin individuelle korn. Sandet er lavet af meget små partikler af sten, og når disse partikler varierer fra mellem 1/16 og 2 millimeter, det deraf resulterende materiale er klassificeret som sand. Hvis partiklerne er større, er det klassificeret som grus; Hvis de er mindre, er materialet silt.

Sand kan kategoriseres yderligere, baseret på partikelstørrelse. Groft sand har større korn, lige fra 1 til 2 millimeter. Medium sand har mellemstore korn der spænder fra ¼ til ½ millimeter. Fine-grain sand er fra 1/8 til ¼ millimeter i størrelse. Afhængigt af din dræning behov, kan du vælge forskellige sand kvaliteter, da vand vil dræne hurtigere gennem en grovere korn. Du kan også blande sand med andre materialer til at skabe forskellige effekter.

Sand og ler

Du kan forbedre dræning af lerjord ved at tilføje sand, men hvis du ikke tilføjer nok sand, risikerer du at gøre din jord til en cement-lignende stof, der er umuligt at arbejde med når du forsøger at haven eller vokse noget. For at forbedre dræning af en tung lerjord ved at tilføje sand, tilføje halv så meget sand som ler. So. for at forbedre dræning af top 4 inches af en lerjord, for eksempel, spredt en 2-tommer tykt lag af sand over det og derefter arbejde i sandet ved hjælp af en rototiller.

Sand og grus

Ved hjælp af sand og grus sammen er en fælles praksis, når det handler om at opbygge et drænsystem i en plæne eller haven. I sådanne tilfælde skal du installere en underjordisk dræn under plænen eller have på sit laveste punkt, og lægge rør til at transportere vand til afløb. For at forbedre dræning omkring rørene, gartnere eller landscapers bruge ofte en kombination af sand og grus til at fylde renden røret er i før der dækker grøft med jord eller græstørv.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com