Kartoffel haven Tips

November 9

Kartoffel haven Tips

Den gennemsnitlige amerikaner forbruger 125 lb af kartofler hver år, ifølge Texas A & M AgriLife forlængelse. Denne vinterafgrøde foretrækker rige, løs jord med god dræning, men gartnere også dyrke dem i halm til en let høst. De kartofler, du finder i supermarkedet sandsynligvis ikke vil spire. De fleste kommercielle avlere behandle dem med en spire brandhæmmende efter høst.

Plantning

Arbejde i jorden til en dybde af 8 til 12 inches før plantning. Fjern sten og andre rester fra webstedet haven. Brug certificerede læggekartofler, der er sygdomsfri, og skær dem i frø stykker, og sørg for hver brik har mindst én "øje" til spiring. For konventionelle haven plantning, placere stykker 10 til 12 inches fra hinanden og 1 til 3 inches dyb i rækker 24 inches fra hinanden.

Dyrkning i halm

Halm kartofler er fordelt det samme som konventionelt frømateriale stykker, men de er placeret direkte på jordoverfladen og dækket med 4 til 6 inches af halm. Kartoflerne vokser i halm for lettere høst. Sen voksende sorter vokser godt i strå; fordi de har en længere voksende periode, vokser de større i halm. Halmen beskytter de voksende knolde og holder jorden fugtig og cool.

Vand

Kartofler har brug for en stabil forsyning af vand, men de kan tåle ikke våde forhold. Vandplanter ofte for at holde jorden fugtig, mens knoldene voksende.

Høst

Høste kartofler, når vinstokkene dø i slutningen af sommeren eller tidlige efterår. Grave forsigtigt hele rækken, drejning over top 4 til 6 inches af jord og fjerne knoldene. Grave nye kartofler i midsommer, før vinstokkene dø ud. De fleste kartoffelsorter modne i 100 til 120 dage fra plantning og udbytte ca 6 til 15 lb for hver 10 fod af række plantet, ifølge Arizona Cooperative Extension Service.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com