Hvad er, at brun farve på min aubergine blade?

December 15

Hvad er, at brun farve på min aubergine blade?

Voksende friske grøntsager i et hjem haven giver en smagsoplevelse for dine familiemedlemmer, som de kan sjældent få når forbrugende store-købte producere. Aubergine vil trives i et hjem haven, men du skal være opmærksom på fælles aubergine sygdomme, som normalt starter med brune blade misfarvning og kan føre til døden af aubergine og omkringliggende grøntsager, såsom tomater og peberfrugter.

Phomopsis skimmel

Phomopsis skimmel er en af de mest almindelige sygdomme i aubergine. Denne sygdom er næret af en svamp, der angriber aubergine i bunden af stænglerne hvor de rører jorden. Forpester starter på ældre auberginer og forårsager mørke brune pletter på bladene af aubergine. Centre af pletterne vil vende grå, som sygdommen skrider frem, og de vil efterhånden spredt selve frugten. Phomopsis skimmel breder sig hurtigt fra plante til plante.

Behandling

Eneste plantefrø fra pålidelige kilder, der kan garantere frø er ikke allerede inficeret hos Phomopsis skimmel svamp. Der er også visse sorter af aubergine der er resistente over for svamp. Regelmæssig sprøjtning med beskyttende fungicider kan forebygge sygdommen. Vand og jord sprøjt på bladene, når du overrisle kan sprede sygdommen, så vand kun fra bunden af planterne eller bruge kunstvanding fra jorden til vand. Hvis du finder inficerede anlæg, fjerne dem før svampen breder sig.

Verticilium Wilt

En anden almindelig aubergine sygdom, Verticillium visnesyge, årsager brun strenge eller skærer op gennem blade af planten og i de vigtigste væv af aubergine. Denne sygdom forårsager hæmmet vækst og vil reducere størrelsen på og antallet af auberginer produceret hver sæson. Det kan også forårsage etablerede frugten og bladene at visne og falde ud. Hvis de får lov til at sprede, vil Verticillium visnesyge i sidste ende føre hele stilken til forfald og dø ud.

Behandling

Nogle aubergine sorter har en naturlig resistens over for Verticillium visnesyge, så brug dem, når det er muligt. Sædskifte, som indebærer plante forskellige grøntsager hvert år i den samme placering, vil virkelig hjælpe med at forhindre visnesyge. Vil ikke angribe ikke-natskyggefamilien afgrøder, så rotere aubergine med noget som salat eller gulerødder. Undgå roterende med kartofler, tomater eller peberfrugter, som er natskyggefamilien afgrøder. Kontrollere alle ukrudt i området af auberginer, da ukrudt kan bære visnesyge. Fjerne alle inficerede planter, før visnesyge har tid til at sprede.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com