Sorter af Elm træer i zoner 7-9

November 26

Med deres karakteristiske, elliptiske blade, kan elm træer være en af de mest genkendelige landskab træer. Anvendt for gaden træer eller skygge træer, accent stykker eller som en del af et landskabsdesign, kan elm træer være en mulighed i hele USA Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 til 9.

Kinesiske Elm

Den kinesiske elm er kendt for sin karakteristiske bark. Grå, brun, orange og grøn, barken af den kinesiske elm har en broget, skællet udseende, giver det en pryd udseende selv i vintermånederne, når det er nøgne. Grøn i sommermånederne, bladene slå rød eller lilla i efteråret.

Hardy til US Department of Agriculture zoner fra 5 til 9, de kinesiske elm er en af de sidste træer at miste sine blade om vinteren og kan være næsten stedsegrønne i varmere, sydlige klimaer. En hurtigt voksende træ, der tilpasser sig en række forskellige jordbundsforhold, den kinesiske elm er godt i fuld sol eller halvskygge. Modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr, den kinesiske elm er en hårdfør tree, der kan også trives i hårde bykørsel.

Amerikansk Elm

Amerikansk elm er hjemmehørende i hele den østlige halvdel af USA ned gennem de varme zoner 7 til 9. Det når modne højder af 95 til 125 fødder, og var engang almindeligt anvendt som en gade og landskab træ. Det kan tilpasses til varme og kolde klimaer og trives i en række forskellige jordtyper.

Amerikanske elme er sårbare over for hollandsk elm sygdom. En svamp, der inficerer sap i træet, resulterer det i gule blade og træ visnesyge. Det er også modtagelige for sygdomme som phloem nekrose, som er dødbringende inden for et år, og verticillium visnesyge. Amerikansk elm er også modtagelige for hundrede af insekter, og som sådan, det er faldet i unåde som et landskab træ, erstattet af andre sorter af elm.

Siberian Elm

Siberian elm er, som navnet antyder, er hjemmehørende i det østlige Rusland, Kina og Korea. Det er en af de mest hårdføre af elm træer, indfødte til USDA zoner 3 til 9. En mellemstor træ, har en gennemsnitlig højde af omkring 75 fod og er en særligt hurtigt voksende række elm.

Ligesom den kinesiske elm er Siberian elm blandt sidste af løvtræer mister sine blade. Når det mister sine blade, viser det et træ med ru bark og flere grene end dens kinesiske og amerikanske slægtninge. Blomstrende i fuld sol og ret tørke-tolerante, Siberian elm har sprødt grene, der let kan beskadiges af is, sne og andre barske vejrforhold, selvom der findes stærkere sorter. Det er resistent over for hollandsk elm sygdommen, der har så decimeret amerikansk elm.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com