Forskelle i Gerber Daisies & Gerbera Tusindfryd

December 3

Også kendt som er African daisy eller Transvaal daisy, gerber daisy (Gerbera Jamesonii) en staude medlem af aster/kurvblomstfamilien karakteriseret ved en tyk grøn stilk, grove blade og store, glimrende farvet daisy blomster. Gerber Bellis er undertiden benævnt "Gerbera," med henvisning til værkets genus. Mange sorter findes kommercielt i den børnehave handel.

Udseende

Gerber Bellis har en lav vækst vane, nå højder på omkring en mund. Planten har en roset af grove, lidt behårede blade, at når op til 10 inches i længden. Blomsterne er 2 1/2 til 4 inches i diameter og ligner Tusindfryd. Blomsterne sidder på 12-18 tommers stængler, og kan være pink, orange, hvid, gul eller rød. Både enkelt - og dobbelt-blomstrede sorter er bredt tilgængelige. Planter sælges typisk i flor.

Beliggenhed

Gerber Bellis hagler fra regionen Transvaal i Sydafrika, selv om det er almindeligt dyrket i varme klimaer i hele verden. Som et landskab anlæg, maa gerber Bellis dyrkes i USDA zoner 9 til 11. Planten er tolerant over for temperaturer så lave som 30 grader Fahrenheit, men langvarig indefrysning perioder vil dræbe planter til rødderne. Gerber daisies maa dyrkes i fuld sollys eller lys skygge, selvom de foretrækker morgensolen og eftermiddag skygge.

Kultur

Gerber Bellis kræver et godt dræning, dyb jord, der er forbedret regelmæssigt i hele vækstsæsonen med gødning. Hvis der dyrkes i kompakt eller dårligt afdrypning jordbund, er anlægget tilbøjelige til at lide fra root rot. I haven planter plads mindst en fod fra hinanden til at give mulighed for korrekt luftcirkulation. Blomsten kan formeres ved frø eller rod division, selv om frø har tendens til at variere betydeligt fra én blomst til næste.

Skadedyr

Fælles gerber Bellis skadedyr omfatter blad minearbejdere, larver og cutworms. Leaf minearbejdere forårsage uinteressante, bølgede tunneler på løvet. Fjern beskadigede blade og bruge en insekticid, hvis det er nødvendigt at bekæmpe problemet. Larver og cutworms feed på blade og stængler, hvilket medfører et samlet fald i Plantesundhed. Fjerne insekter i hånden og slå ned på alvorligt beskadigede blade. Spider mider kan angribe i varme, fugtigt vejr. Vaske af insekter eller grundigt spray anlægget med insektgift.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com