Dekorative buske for grænser

December 19

Dekorative buske for grænser

Valg af dekorative buske til haven grænser udgør en enkelt udfordring: så mange buske, så lidt kant. Flerårig hjemmesider, kataloger og planteskoler tilbyder et næsten overvældende udvalg af ideer. Vellykket og sammenhængende grænse planlægning, kræver derfor, at fastsætte en overordnet mål og efter det. En yndlingsfarve, der bærer gennem årstiderne i skiftende nuancer, en afdæmpet farve ordningen fremhæve teksturer eller en naturlig grænse er alle gode guider. Overveje nogle andre ledende ideer så godt.

Generelle principper

Næsten alle grænse planer er underlagt følgende bekymringer: kohærens, årstidens interesse og andel. Farve er en hyppig element af sammenhæng; fra forår til falder, vil du finde anstrøg af røde et sted i grænselandet. Årstidens interesse kan forlænge sammenhæng; planter, der er interessant at se på yearlong bidrage mere til en kant end de fornemme, når de blomstrer. Andelen kan synes indlysende: små buske i front og store buske i ryggen, men mange grænser afhænge mere sofistikerede grupperinger af planter at fremhæve eller afspejler arkitektoniske samt plantning overvejelser. Jo større procentdel af flerårige, i modsætning til årlige, planter i din grænse, jo mere tid du vil ønsker at bruge planlægning.

Spiselige grænsen planter

Fra amaranth til cannas til daylilies til fiddlehead bregner tilbyder mange stauder spiselige elementer. Hvis lære at stege knolde og høste dine egne korn synes usandsynligt, overveje interspersing bush kirsebær med årlige varme-kærlige grøntsager som aubergine og okra. Tilføje flerårig urt planter og endda nogle tomatplanter. Stauder vil holde linjen indtil næste års tilføjelser. Blueberry buske og asparges planter er yderligere kandidater til optagelse i en stor spiselige grænse.

Wildlife grænse

Overveje wildlife biodiversiteten som kant planlægning tema. Tegne bestøvere med bi-venlige viburnum, weigeila, spirea, buddleia og bergamotter. Tilskynde bird fodring med viburnum, cotoneaster og pyracantha og husly med ilex og små evergreens. Tiltrække sommerfugle kolibrier med et væld af blomstrende stauder fra monarda til lilla til lavendel. Hver voksende zone vil have pålidelige wildlife attraktorer. Konsultere din County Udvidelsesagenten om vellykkede planter til dit område.

Rådyr-nedslående grænse

Mange attraktive og ofte indfødte buske sats lav på et rådyr frokost liste. En dyb kant konstrueret omkring en haven patch eller klynge af planter deer gerne bedre kan være nok til at omdirigere deres fouragering til en anden gård. County udvidelse hjorte-resistente planter lister er tilgængelige i mange forskellige stater, og det er svært at forestille sig en kant med summersweet, winterberry, grøn bjerg Buksbom, holly, dværg fothergilla, rosa rugosa og astilbe som uinteressant.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com