I hvilken måned syrener blomstre i North Carolina?

December 7

I hvilken måned syrener blomstre i North Carolina?

North Carolina består af seks US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner fra 5b gennem 8a. Syren (Syringa spp.) generelt blomstrer i midten af foråret, i April og maj. Samme lilla art eller sort kan blomstre på forskellige tidspunkter afhængigt af hvor i North Carolina den vokser. Mest lilla arter og sorter er enten ikke hårdføre eller kun marginalt hårdfør i lavtliggende kystnære North Carolina, beliggende i USDA zone 8a.

Bloom måned

Lilla ekspert John L. Fiala hedder, på østkysten af USA, lilla bloom tid generelt begynder i slutningen af maj. Giver mulighed for det faktum, at North Carolina ligger i den sydlige og centrale del af østkysten, kan de tidligst blomstrende levedygtige lilla sorter plantet i varmere østlige halvdel af North Carolina åbne i de første uger af maj eller endda den sidste uge af April.

Tidlige Bloomers

De tidligst blomstrende syrener er den passende navngivne tidlige syren (Syringa oblata), hårdfør i USDA zoner 3 til 6 og passende kun i Asheville område i langt mod vest. Ifølge J.C. Raulston, grundlægger af arboretum ved North Carolina State University, blomstrer dilatata række tidlige syren (Syringa oblata var. dilatata) også pålideligt i Raleigh, som er i USDA zone 7a. Tidlig lilla, kan ifølge Michael A. Dirr, professor emeritus ved University of Georgia, blomstre så tidligt som i April, syv til 10 dage før fælles lilla.

Midseason syrener

Fælles syren (Syringa vulgaris), hårdfør i USDA zoner 3 til 7, har længe været den mest populære arter. Fælles lilla sortiment omfatter ikke lavland, kystnære North Carolina, men inden for zonen hårdførhed buske kan blomstre i midt-til slutningen maj. En anden midt i sæsonen bloomer er persisk syren (Syringa x persica), hårdfør i USDA zoner 3 til 7. Ifølge Dirr, persisk syrener blomstre i midten af maj generelt, men i Athens, Georgia (USDA zone 7b til 8a), de nogle gange blomstre fra begyndelsen til slutningen af April. Dette kan også være muligt i de samme områder i central North Carolina.

Eftersæson syrener

Den sene syren (Syringa villosa), hårdfør i USDA zoner 3 til 7, er også usandsynligt, at trives i de østlige kystnære områder i North Carolina uden for sin hårdførhed interval. Dirr sætter bloom tid på midt - til slutningen af maj i almindelighed. I North Carolina, kan blomstrer åbne en smule tidligere. En af de sidste arter at blomstre er Pekin syren (Syringa pekinensis), hårdfør i USDA zoner 4 til 7. Det ville bære sin cremet hvide blomster i slutningen af maj i North Carolina zoner hvor det er hårdfør.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com