Hvordan at vokse urter på en lejlighed balkon

December 25

Hvordan at vokse urter på en lejlighed balkon

Bare fordi du bor i er en lejlighed ingen grund til at give op på havearbejde. Selv en lille balkon har plads til en enkelt gryde, en selvstændig vanding planter, eller et badekar og en espalier. Nyd friske krydderurter i alle, men den bitreste vintersæsonen Hvornår du plante balkon med en duftende, let at vokse, omkostningsbesparende urtehave.

Instruktioner

•Vælg den rigtige beholder til din urtehave. Pick glaserede keramiske snarere end uglaseret terra-cotta, således at jorden ikke tørre ud så hurtigt. Ved roden spredt og dybder af de urter, du vælger. Få store nok gryder til at rumme dem. Genbruge et træ vin kasse, en galvaniseret balje, en halv tønde, selv en gammel vugge eller baby transport for afholdelse jord og planter. Sikre beholderen har drænhuller.

•Observe solen hele dagen. Bemærk hvor meget sol og hvor mange timer sol balkonen får. Vælg dine urter, baseret på deres solen krav og hvad din balkon forsyninger. Placer containerne i den bedst tilgængelige solen at se, hvordan de passer. Oprette en gårdhave paraply for skygge, hvis din balkon får for meget sol.

•Fyld containere med potning medium, der indeholder sphagnum og perlite, således at jorden ikke komprimere for meget med gentage vanding. Bland i en igangsætter gødning før plantning frø eller stiklinger. Bruge organisk gødning fra en taske eller en time-release gødning stick, der styrer en langsom feed af gødning til uger.

•Start frø indendørs og transplantation sætteplante, når vejret bliver varmere og faren for frost er forbi, eller købe plug planter og sæt dem i containere, så snart det er sikkert. Vælg persille, oregano, timian, rosmarin, koriander, purløg, basilikum og mynte til saucer, salater og flavoring sommer iced te.

•Kapacitet regelmæssigt men ikke for meget. Ikke drukne dine sarte planter. Lad dem tørre ud. Stikke en finger i jorden op til den anden kno at se, hvis det føles tør. Hvis ja, vand urter.

•Double op planter i store Potter. Plant flere typer af basilikum sammen, placere den højeste række i pot's center ryggen hvor det ikke smide skygge på de kortere planter. Plante koriander i en gryde med purløg. Klemme urter tilbage holder dem frodige og trim.

•Tie et espalier til rækværket eller en krog eller ring i væggen og tilføje en lille tomatplante til din urtehave. Tomater gå godt med de fleste urter udvide din kulinariske muligheder uden meget plads.

Tips & advarsler

  • Positionering Potter før fylde dem med jord undgår at skulle flytte tunge gryder. Hvis din balkon får forskellige vinkler af solen i hele vækstsæsonen, placere store beholdere på hjul vogne, så Placer dem lettere.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com