Hvad er nogle tilpasninger af andemad?

December 19

Hvad er nogle tilpasninger af andemad?

I sommer er en rolig dammen er dækket med en belægning af mange små grønne blade, ofte fejlagtigt opfattes som alger, et almindeligt syn. Livret ænder, og opkaldt efter dem, de fleste af disse lidt flydende planter hører til mindre andemad (Lemna mindre). Flere slags planter har den samme aspekt som mindre andemad og ofte vokse sammen med det, men de er svært at fortælle fra hinanden, og af praktiske årsager de er alle kaldet andemad. Mindre andemad er den mest udbredte arter, og det vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 10.

Reduceret størrelse

En af årsagerne til andemads succes er dens lille størrelse. Den breder sig let oven på langsomt at vande i vådområder. De små planter klamrer sig til duck fjer og fødder, hitching en tur til den næste vandmasse. Hver enkelte andemad plante er omkring 1/4 tommer på tværs. Officielt er det ikke et blad, men en modificeret stammer, kaldet en thallus eller blad. Duckweeds producerer lejlighedsvis små blomster i poser, som du ville næppe mærke selv om du vidste, hvad man skal kigge efter. Andemad frø bo i pose, udgivet for at synke til bunden af dammen, når andemad dør. Ikke hæmmet af masserne af rødder, har fælles andemad blot ét kort root dinglende ned. Andre former for andemad kan have syv til 12 rødder eller ingen overhovedet.

Hurtig vækst

En anden faktor i andemads succes er, hvor hurtigt den vokser. Duckweeds bud off datter planter, danner kæder af nye anlæg. Hver plante lever for en eller to måneder og producerer op til 12 planter i sin levetid, hvoraf hver knopper igen. Det er en vigtig føde for fisk, skildpadder, ænder og andre migrerende vandfugle, og større dyr som bævere, moskusrotter og hejrer. Væksten er så hurtig, at folk kan tænke på det som et irritationsmoment, som når det hurtigt dækker overfladen af din koi Dam. Bioremediering programmer bruge hurtig-voksende andemad til at hjælpe med at fjerne overskydende gødning fra landbrugsprodukter afstrømning vand eller til behandling af spildevand. Andemad er også dyrkes som en afgrøde, der høstes til gødning eller husdyr foder.

Strukturelle ændringer

Andemad har nogle indbyggede funktioner, der hjælper det overleve og trives. Andemad har luft rum fanget i plantens organ at hjælper planten til at holde sig oven vande. Kaldet Dunhammer, disse luft rum er spredt ud over hele anlægget. Den lille rødder hjælp stabilisere planterne. På grund af deres lille størrelse og vandmiljøet behøver duckweeds fiber til at støtte anlægget, så de fleste af plantens væv er helliget til at producere fødevarer, hjælper den til at vokse hurtigt og blive en produktiv fødekilde.

Tørke og kulde overlevelse

Andemad planter dør hvis de tørre ud eller er udsat for nedenfor-frysning temperaturer. De kan holde sig i live, hvis de hviler på våde mudder. To livsstadier hjælpe dem med at forblive i vandområder, på trods af tørke eller kolde. Frøene forbliver hvilende under både kolde perioder og hvis vandet tørrer op, spiring når betingelserne er gunstige for plantevækst. For at overleve koldt, kan duckweeds bud fra en stivelse-fyldt struktur kaldet en turion, der synker til bunds. Varmt vand starter det voksende, og derefter det flyder til toppen af vandet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com