Uddøde tropiske planter

January 3

Mens de tropiske regioner i verden huser en ekspansiv mængden af plantearter, oplever regionen også højere arter tab. Nationale tropiske botaniske have hjemmeside hedder det, at i Hawaii alene, der engang var omkring 1.300 endemiske arter; over gået 100 af dem uddøde, mens en anden 273 falder ind under kategorien truede og truede. Forskere arbejder på at bevare de resterende tropiske planter, men et stort antal er gået tabt på grund af årsager såsom tab af levesteder og indførelsen af eksotiske invasive planter.

Hawaii bukkene blomst

Achyranthes atollensis boede på Hawaii-øerne Kure atol, Midway Atoll, Pearl og Hermes Atoll og Laysan, ifølge IUCN 's røde liste af truede arter. Det var en flerårig busk, der voksede i tørre, sandede jord langs havets kyster. Det sidste vilde eksemplar af Hawaii bukkene blomst blev observeret i 1964. Siden 2003, er arter, der blevet betragtet som uddød. Forskere spekulere, at udviklingen af militære operationer i hele Hawaii-øerne bidraget til plantens udslettelse. En anden årsag kan være indførelse af eksotiske arter til øen, som derefter overhale indfødte planter.

Saint Helena Olive Tree

Selv om ikke en ægte oliven plante, bærer Nesiota elliptica det fælles navn Saint Helena olivenolie træ. Denne plante voksede på øen Sankt Helena, ud for den vestlige kyst af Afrika i Atlanterhavet. IUCN 's røde liste hedder det, at kun 12-15 træer blev observeret i naturen i 1800-tallet vokser på den nordlige side af Diana's Peak. Dette nummer svundet ind til blot ét træ af 1977. I 1994, blev dette træ opdaget at være døde. Habitat tab spillede en stor rolle i udryddelsen af dette træ, som sine indfødte vækststeder blev ofte ryddet for at skabe plads til plantager. En Sankt Helena oliven plante fandtes i dyrkning, men det døde også i December 2003; formering ofte mislykkedes på grund af plantens self-incompatibility, svamp og skadedyr vækst.

Bennetts tang

Vanvoorstia bennettiana eller Bennetts tang, voksede indbygget rundt omkring i Australien. Det blev opdaget i 1855, så samles igen i 1886, som viste sig for at være den endelige observation af anlægget. Denne plante var akvatiske, vokser i Stillehavet i Sydney Harbor, ifølge IUCN 's røde liste af truede arter. Anlægget kan være gået uddød på grund af befolkningen boom inden for Sydney. Vandkvaliteten lidt som mange folk begyndte at bruge havnen til rekreative formål, dumping forurenende stoffer og kommercielt fiskeri. Forskerne kan ikke lokalisere årsagen, men på grund af vanskeligheden ved at vide, hvornår præcis Bennetts Tang gik uddøde.

Indien Monocarpic Palm

I 1919 opdagede William Roxburgh Corypha taliera i regionen Bengal i Indien. Denne plante er en monocarpic palmetræ, der er uddøde i naturen. Det blev sidst set i naturen i 1979 men frø har ikke kunnet blive indsamlet fordi lokale landsbyboere troede træet var et spøgelse palmyra træ, ifølge rapporter på IUCN 's røde liste. Rapporter fra 1950erne af en observation om en college campus i Bangladesh er blevet bekræftet som den samme art, men planten er kategoriseret som uddød i naturen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com