Hvornår kan jeg dele mine pæoner?

January 5

Hvornår kan jeg dele mine pæoner?

Pæoner blomst i to uger i slutningen af foråret eller forsommeren, producerer store blomster i forskellige farver. Selv om den blomstrende sæson er kort, give planterne en frodig bunke løv, der tilføjer farve som baggrund til andre, senere blomstrer årlige og flerårige blomster. Dividere din pæoner hjælper med at lejlighedsvis holde dem sunde og giver dig også med yderligere pæon planter til haven.

Division frekvens

Pæoner overleve i årtier, selv om igen uforstyrret. Mens planterne vokser fra en knolde rod svarende til et rhizom, kræver de ikke hyppig divisionerne under de fleste jordstængler at forhindre overbelægning. Dividere for ofte forårsager skader på pæoner, som det tager dem tid til at inddrive fra roden forstyrrelser. Hvis du skal dele en pæon klump, gøre så hver 10-15 år. Opdele oftere kun hvis sengen lider under overbelægning spørgsmål.

Symptomer af overbelægning

Det tager mange år for pæon rødder at blive overfyldte. Symptomer omfatter dårlig blomstring og mindre rigelige blade vækst. Hvor pæoner begynder at konkurrere om begrænset vand og næringsstoffer for en gammel, overfyldte seng, begynder kvaliteten af planterne at falde. Hvis din pæoner undlader at blomst eller producere kun sparsom og svage blomstrer, udelukke kulturelle problemer såsom tørke, jord skygge og fattig ernæring først. Hvis der er ingen kulturel bekymringer, problemet sandsynligvis overbelægning og du nødt til at opdele pæoner til at tynde ud i sengen.

Division Timing

Opdele pæoner i sensommeren-September fungerer godt. Venter indtil nær slutningen af sæsonen sikrer, at planterne har indsamlet deres fylde af ernæring og sollys i løbet af sommeren, producerer masser af sunde rødder. Ikke vente så sent at pæoner gå hvilende. Hvilende planter er i stand til at indlede nye rodvækst indtil foråret så de inddrive langsomt året efter dividere. Ved at dividere mens planterne stadig har en måned eller mere af varme, give du pæoner tid til at etablere nye rødder, der gør dem bedre i stand til at overleve vinteren vækstdvale.

Dividere metode

Grave op pæon klump, beskadige så få rødder som muligt. Nogle af de mindre og finere rødder vil bryde, som er uundgåelige, men de større knolde bør ophæves ubeskadiget. Skåret apart knoldene så hver sektion har tre til fem voksende knopper og flere rødder knyttet. Genplante de delte pæoner straks, som de ikke gemmer godt. Plante med øjnene opad, omkring 2 inches under jordoverfladen. Pæoner kan ikke blomstre første foråret efter division og kan tage op til fire år, før de komme sig fuldstændig og begynde voksende og blomstringen på deres tidligere sats.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com