Hvad er det videnskabelige navn Azalea?

January 7

Hvad er det videnskabelige navn Azalea?

Azalea (Rhododendron spp.), hvoraf de fleste vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 til 9, er en staude favorit blandt husejere på grund af deres farverige blomstrer og interessant løv; mange tilbyder også levende efterårsfarver. Nogle forvirring opstår, når klassificering Azalea, som de er i samme slægt som Rhododendron.

Slægten Rododendron

Fordi Azalea er nært beslægtet med Rhododendron, er det nogle gange svært for en lægmand at skelne mellem to. Mere end tusind beskrevne arter falder ind under denne slægt; mange er indfødte til Asien, men flere vokse indfødte i USA. Planter i denne slægt er blevet en fast bestanddel i planteskoler og havecentre på grund af efterspørgslen efter deres prangende og undertiden duftende blomster. Mens de fleste Azalea vokse i USDA zoner 7 til 9, er mange arter og sorter i Rhododendron-slægten meget mere kold hardy.

Skelne mellem faktorer

I mange tilfælde kan du fortælle om den pågældende plante er en azalea eller rhododendron ved at kigge på blomsterne og blade. Ifølge Azalea Society of America har de fleste Azalea kun fem eller seks støvdragere, mens de fleste Rhododendron er 10. Bladene på de fleste Azalea er tyndere og blødere, med en mere markant punkt, end dem af Rhododendron. Hvis du stadig ikke kan fortælle, et forstørrelsesglas kan tilbyde løsningen: Azalea blade aldrig har skæl, mens bladene af små endivie Rhododendron altid har skæl.

Yderligere klassificering

Slægten Rododendron er opdelt i flere subgenera, sektioner og undersektioner. Azalea, for eksempel, er enten løvfældende eller stedsegrønne. Løvfældende Azalea tilhører subgenus Pentanthera; stedsegrønne Azalea hører til subgenus Tsutsusi. Andre subgenera i Rhododendron-slægten, som indeholder Rhododendron, omfatter Azaleastrum, Candidastrum, Hymenanthes, Therorhodion og Mumeazalea.

Arter og hybrider

Mens slægten har over 1.000 beskrevet planter, er der mere end 10.000 registrerede azalea kultivarer på grund af hybridisering. Forskellen mellem en art og en hybrid er at en arter befolkning interbreeds og producerer sand fra frø afkom. Hybrider, på den anden side er ofte selektivt avlet af mennesker, selv om hybridisering kan og forekommer i naturen. En Artens videnskabelige navn er altid slægten efterfulgt af arter; navnet for det sydlige indica Azalea, for eksempel, er Rhododendron indica. Når mennesker effektivt oprette en hybrid, er det kendt som en sort, som blot betyder en dyrket sort. En sort videnskabelige navn skrives normalt som slægt, art, sort, med kultivar navn modregne i citater; for eksempel, er "George L. Taber" azalea oftest skrevet som Rhododendron indica "George L. Taber." Dette er en fælles, pink-blomstrede sort, der vokser i USDA zoner 8 og 9.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com