Ulemperne ved herbicider

January 12

Ulemperne ved herbicider

Herbicider er de kemikalier, der bruges til at kontrollere væksten og spredningen af ukrudt. Ukrudt er udbredt i alle landskaber, og herbicider giver en effektiv, hurtig og økonomisk teknik. Hvor brugen af herbicider muligt tidligere plantning datoer og mere tid til at udføre andre opgaver, der er visse ulemper forbundet med brugen af herbicider. Disse omfatter økologiske, miljømæssige og sundhedsmæssige risici.

Miljømæssige virkninger

Den omfattende brug af herbicider kan have en negativ virkning på miljøet, såsom fytotoksicitet, der opstår efter anvendelsen af herbicider. Et eksempel herpå er skader på den naturlige vegetation nær beskæringsområdet. Dette ikke kun gør ondt vegetation men også dyrs liv, herunder hvirvelløse dyr, fugle, pattedyr og padder. Miljømæssige skader indtræffer også, når der er en forveksling gennem afstrømning, udvaskning, drift og erosion af jorden gennem vinden og absorption.

Indvirkning på økosystemer

Den omfattende brug af herbicider påvirker økosystemer ved at forårsage ændringer i planter og dermed påvirker trofiske niveauer. Trofiske niveauer henviser til de primære levende organismer såsom Planteæder og eksempelvis primære kødædende fodring position i fødevarekæden. Grønne planter anses producenterne og besætte den første trofiske niveau, mens planteædere er på det andet trofiske niveau. Ved at ændre trofiske niveauer, påvirker brugen af herbicider dermed de iboende naturlige processer i hele hele økosystemet.

Effekt på sundhed

Måske er den alvorligste fordel af herbicider på menneskers sundhed. Selv med de mest forsigtig brug herbicider gøre deres vej ind i vandkilder og indtages som resterende stof på de afgrøder, hvor de bruges. Trods omhu med herbicider kan være invaliderende effekter af herbicider på sundhed i det lange løb. Eksempelvis har alachlor været udbredt til styre græsklædte ukrudt i sojabønne, peanut afgrøder og majs. Eksponering for alachlor fører til leveren, øjne, nyrer og milt problemer. På samme måde, atrazin er blevet brugt til feltet majs i årtier og er kendt for at forårsage reproduktive og hjerte-kar-problemer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com