Pædagogisk Information om Holly træer i Texas

January 7

Pædagogisk Information om Holly træer i Texas

Holly, formelt klassificeret som "Ilex," er en type af træ med mere end 600 sorter i Nordamerika. Hollies er karakteriseret ved små, tykke, mørke-grønne blade med skarpe punkter langs en buet kant. Afhængigt af arten, kan de spænder fra små prydtræer til 60-fods skygge træer. Forskellige sorter har forskellige blomster og bær egenskaber. Seks arter (med snesevis af variationer) trives i de forskellige klimaer af Texas: Ilex opaca, Ilex decidua, Ilex coriacea, Ilex ambigua, Ilex longipes og Ilex vomitoria.

Identifikation

Ilex opaca er mest almindeligt kendt som den amerikanske holly; andre Texas variationer af Ilex opaca omfatter yule holly, jul holly og hvide holly.

Den mest almindelige sort af Ilex decidua i Texas er possumhaw. Engen holly, Sump holly og winterberry holly er også variationer af Ilex decidua.

Sorter af Ilex coriacea i Texas omfatter baygall bush, inkberry holly og galberry holly. Ilex ambigua er kendt i Texas som Carolina holly eller sand holly. Ilex longipes er kendt som Georgien holly eller Chapman holly.

Yaupon, den mest almindelige og alsidig holly i Texas, er en variation af arter Ilex vomitoria. Andre variationer i Texas omfatter de stedsegrønne holly, den indiske blackdrink og brækmiddel holly.

Geografi

Sorter af Ilex vomitoria, især yaupon, blomstre over hele staten Texas. Denne art kan tilpasses til de fleste typer af jord i skyggen eller solen. Ilex ambigua er langt mindre udbredt i Texas men kan findes i upland og sandede træbevoksede områder. De andre arter af kristtorn (Ilex opaca, Ilex decidua og Ilex coriacea) alle vokse udelukkende i de fugtige områder i east Texas, især i rige sure jord langs flodbredderne og sumpe.

Størrelse

Det største udvalg af holly i Texas er Ilex opaca, som typisk når 25 til 35 fod høje, men nogle gange kan modne op til 60 fod. Ilex vomitoria er lidt mindre, gennemsnit mindre end 20 fod, men undertiden nå op til 30 fod høje. tIlex decidua, Ilex coriacea og Ilex ambigua gennemsnitlig 12 til 15 fod ved modenhed. Afhængigt af vand og jord, denne vifte kan udvides til 8 fod og op til 20 fod. Ilex longipes er den mindste række holly i Texas, sjældent overstiger 6 til 12 fod høje.

Udseende

Alle arter af holly i Texas blomstre med blomster der spænder fra lysegrønne og beskrevet til store, lyse og hvide. Der er stor variation inden for hver art. Bærrene produceret af de forskellige sorter også variere stærkt inden for hver art. De fleste er røde, men også omfatter mange gule og orange variationer. Ilex coriacea er den mest karakteristiske variation med en større sort drupe frugt.

Sæsoner

Ilex opaca, Ilex coriacea og Ilex vomitoria er alle stedsegrønne arter. Blomsterne blomstrer i foråret, og frugten modnes i sensommeren. Ilex decidua, Ilex ambigua og Ilex longipes er alle løvfældende arter. Blomster blomstre senere i foråret eller tidligt om sommeren og fortsætter med at vokse indtil frugten modnes i de tidlige falder. De løvfældende arter er mest farverige snart før blade og frugter falder til jorden i September.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com