Sådan klon sukkulenter

January 13

Saftige planter har tendens til at være ubekymrede og kræver lidt mere end lejlighedsvis vanding for selv de mest uerfarne af gartnere til at opleve succes. Hvis du vil have flere planter, kan du overføre en sukkulent ved at indsamle stiklinger, der vil vokse ind i en klon af dit eksisterende anlæg, giver dig nye planter gratis. Som med alle planter, tage stiklinger med alle rene materialer, og i et par måneder bør du bemærke de nye planter trives.

Instruktioner

•Se dine sukkulenter i det tidlige forår at notere når nye vækst vises som et tegn vækstdvale er brudt. Ser over hele kroppen af anlægget. Planlæg at tage en skæring fra et område, der skulle beskæring alligevel så den overordnede form af planten ikke bliver forvrængede.

•Klippe en del af anlægget fra hoveddelen med en kniv eller hånd grensakse lige under en fælles eller på en gaffel i vækst. Stiklinger af nogle planter som Christmas cactus eller jade kan være så lille som et enkelt blad, men det er bedst at sigte for at indsamle en prøve med mindst én fælles i kroppen til at skære over hvor du adskille det fra anlægget.

•Fyld en skål med en 1/2 tommer vand. Placer opskæring oprejst i skålen så frisk snitfladen er neddykket. Placer skålen i en solrig vindue og genopfylde vandet så ofte som nødvendigt for to til tre uger, indtil nye rødder har dannet og er en tomme lang.

•Forbered en lille gryde ved at udfylde det med saftige pottemuld. Plante at skære ind i midten af gryden, begrave det kun som dyb som nødvendigt for at skære til at stå oprejst.

•Sæt pot i en solrig vindue. Vand ugentligt med nok vand til våde jorden for et par dage, men tillader jord tørre i et par dage før den næste vanding. Start med 1/2 kop vand hver uge og justere efter behov hvis din pot vil tørre for hurtigt eller resterende våd alt for længe.

Tips & advarsler

  • Tage stiklinger fra din sundeste af sukkulenter, da modtagelighed for sygdomme og svag vækst vaner er videregivet til din klonede planter.
  • Dyp cut slutningen af din opskæring i hormon rode pulver, hvis det ønskes, at springe trin 3 og plante direkte i gryden.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com