Er blå vand skyldes svigtende kobber rør?

January 14

Er blå vand skyldes svigtende kobber rør?

Billeder af stranden på en varm sommer dag ofte viser havet for at være en dejlig, indbydende blå. Når vandet kommer ud af din vandhaner i hjemmet, er en blå farve imidlertid ikke noget, som er forventede eller ønskede. Blå vand angiver et højt niveau af kobber i systemet, som er giftige for mennesker og gør vandet udrikkeligt. I hjem med kobber rør er det vigtigt at indse, dette ikke er nødvendigvis en indikation af, at rørene, selv svigter, dog.

Hvad er blå vand?

Blå vand, er gennemsigtig eller uigennemsigtig, forårsaget af en ophobning af opløst kobber ioner i vandet. Normalt, kobber ville reagere i vandet og konvertere til en mindre opløseligt stof, såsom Kobber oxid, som er et sort bundfald, men i nogle situationer resultatet er blå pletter på dræn og badekar.

Hvad forårsager blå vand?

Årsagerne til kobber oprustning i vandrør er endnu ikke fuldt forstået af videnskaben, men flere faktorer er kendt for at øge risikoen for blå vand. Disse omfatter en oprustning af sulfat-reduktion bakterierne, et højt syreindhold niveau, sådan som ovenfor 7,5 pH, og vand stagnation i rørene.

Blå vand betyder rørene svigter?

Blå vand indikerer ikke i sig selv at de kobber rør svigter heller er blå vand nødvendigvis forårsaget af svigtende rør. Mens det er muligt at afhjælpe blå vand ved at erstatte del af røret, der synes at være årsag til det, vil dette ikke arbejde når den egentlige årsag er en ophobning af bakterier, der ofte fortsat vil vokse i vandforsyningen.

Advarsel

Kobber kan være giftige i høje doser, som er til stede, når vandet bliver blå. Enhver vand, der indeholder mere end 1 mg kobber pr. liter er sikkert til konsum. Konstateres blå vand, anbefales det derfor, at vandet ikke kan anvendes, indtil problemet er afhjulpet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com