Tips til dyrkning af vinstokke

December 17

Tips til dyrkning af vinstokke

Vinstokke vokser i mange områder, men de vil ikke altid producerer frugt, især hvis vintertemperaturer går under nul. Så skal du afgøre, hvor koldt det kan få, hvor du live. Amerikanske sorter af druer som Concord og Norton er kold hårdfør, i modsætning til mange europæiske sorter.

Hvis du vælger planter

Hvor godt et bestemt druesort gør, afhænger af din lokale klima- og dyrkningsforhold. Vælge druer, der er tilpasset til dit område. Du skal også overveje, hvad du kommer til at bruge druerne til og vælge forskellige egner sig til at bruge. Druerne er klassificeret som spisedruer, vin druer eller raisin druer. Vin druer er som regel sødere og juicer end spisedruer, mens rosin druer er normalt uden kerner.

Plantning

Druer vil vokse i mange typer af jord, så længe de har god dræning. Dog, de gør bedst i sandet lerjord med en pH på 5,5 til 6,5. Druerne lide fuld sol. Rækker, der løber nord til syd giver de mest sollys og beskyttelse mod vind skader. Placer planter i en beholder med vand i to eller tre timer før plantning dem og tillader ikke rødder at tørre ud under plantning processen. Fjerne alle Stokke inden udplantning, bortset fra den stærkeste ene. Tillad ikke vinstokke vokser på jorden, fordi de vil være mere modtagelige for sygdommen. Yde støtte med et espalier.

Fodring

Druerne skal nok vand hver to uger til våd jord til en dybde af 6 til 10 inches for første års beplantninger og 12 inches for ældre druer. Undgå overwatering, som vil dræbe rødderne. Teste jorden i foråret og konsultere din lokale county udvidelse hjælp til beregning af hvor meget gødning til at anvende. Lad gødning få på stammen, fordi det vil skade vin.

Beskæring

Beskære druer hvert år for at kontrollere sygdommen og forbedre frugt kvalitet. Hvis for mange knopper er tilbage på vinstokken, druerne bliver små og kan ikke modnes. Beskæring bør fjerne op til 90 procent af den foregående sæson vækst. Efter beskæring, spisedruer bør have 40 til 60 knopper pr. vin og vin druer skulle have 20-30 knopper pr. vinstok.

Sygdom

Druerne er tilbøjelige til at neglesvamp infektioner som pulverformige og dunet græsser og sort rot. Mest druesorter skal behandles med fungicider, men Concord druer er mere resistente over for disse sygdomme og ikke kræver så meget kontrol. Kontakt din lokale county udvidelse for oplysninger om hvilke behandlinger at anvende.

Skadedyr

Vaskebjørne, stinkdyr og opossums kan holdes væk fra dine druer med et elektrisk hegn omkring 6 inches fra jorden eller du kan hyre en pelsjæger. Afskrække kaniner ved hjælp af vokse rør eller bure omkring unge vinstokke. En 8-10 fod armeringsnet hegn vil holde rådyr. Fugle kan holdes væk med net placeret over druerne. Concord druer tiltrække ikke fuglene.

Høst

Smage druer inden høsten for at sikre, at de er fuldmodne og har nået deres højdepunkt smag. Døm ikke modenhed af farven på berry, fordi druer ændre farve før de er fuldt modne.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com