Anvendelsesmuligheder for rensdyr Moss

January 25

Anvendelsesmuligheder for rensdyr Moss

Rensdyr moss, også kaldet Caribou moss, er faktisk en slags lichen. Rensdyr moss er en grålig søgrøn og har en tør, sprødt udseende. Lichen vokser meget langsomt, og det kan tage år at genopbygge sig selv én gang plukket eller spist. Denne svampet lichen vokser i Arktis og i nord, og har flere forskellige anvendelser.

Dyrs ernæring

Rensdyr moss tjener sit navn ved at være en vigtig fødekilde for vilde rensdyr. Det kan vokse i ekstremt koldt vejr, hvilket gør det en af de få organismer, der kan trives i tundraen hvor caribou live.

Human ernæring

En række virksomheder i Skandinavien fremstilling rensdyr moss kommercielt at sælge som et pulver, som kan bruges til at blive tykkere suppe. Rensdyr moss blev brugt som en nødsituation føde for indianerne, der var i stand til at snuppe nogle kulhydrater fra lichen, sammen med vitamin A og B.

Dekoration

En langvarig udendørs centerpiece eller ferie krans kan gøres med blødgjort rensdyr moss, som kan håndtere skift i vejret bedre end de fleste friske blomster. Rensdyr mos kan bruges i buketter, som fyldstof og som en måde at holde blomsterne fra trippende ud af sted.

Lægemidler

Kogt rensdyr moss har traditionelt været brugt til at stoppe diarré. Island har brugt behandlede, uforurenet rensdyr mos for mere end et århundrede at tage sig af problemer med fordøjelsen og bivirkninger relateret til tuberkulose.

Legetøj

Fordi det bevarer sin form og har blad-lignende kvaliteter i miniature, er rensdyr moss ofte bruges til at vikariere for buske og trætoppene i model railroad sæt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com