Kan du bruge ged overbygning til gødning?

January 25

Kan du bruge ged overbygning til gødning?

Ligesom gødning fra mange forskellige græs-ædende dyr, kan du bruge ged agterstavn som en naturlig gødning. Men det er ikke almindeligt anvendt af de fleste hjem gartnere - dels på grund af lav ledighed. Godt komposteret ged gødning giver de bedste gødning. Det betyder, at agterstavn rådner i uger til måneder ad gangen. Dette nedbryder vegetabilsk materiale og steriliserer endda græsfrø indeholdt i ged agterstavn.

Ged agterstavn

Fåre- og gedekød poop er mindre rodet end ko og svin gødning. Den lille, kompakte karakter af gyllen betyder imidlertid, at det er svært at samle sig i store mængder. Dette gør det en temmelig usædvanlig site i haven butikker eller endda landmandens yards. Poop, selv er tør og på størrelse med en mandel. Dette gør det lettere at håndtere end mere sjusket staldgødning og lugtfri.

Beløb

Ged gylle er mere koncentreret end både hest og ko gødning. Bruger kan for meget forårsage problemet med voksende planter--herunder roden brænde i visse følsomme arter. University of Illinois forlængelse tyder på ved hjælp af ged og får gylle på halvdelen af satsen for hestegødning. Det betyder eksempelvis, 250 til 500 lbs. ged gødning for hver 1.000 kvadratfod af havejord.

Kvalitet og skik

I sin bog "Holde din fingre i the snavs" tyder Dorothy Bowen på, at ged agterstavn gør den bedste haven gødning af alle kyllinger gødning. Den nemmeste måde at indsamle ged agterstavn er gennem shoveling op gylle fra bunden af en ged skur. Men sikre, at gederne seng på savsmuld. Hvis landmanden bruger halm eller græs, kan så frøene blandet med ged overbygning spire som vedvarende ukrudt i haven.

Effektivitet

I en undersøgelse fra December 1999 fra University of Wisconsin-Madison's Center for integreret landbrugssystemer, ged gylle slå begge kogødning og høj fertilitet jord i at forbedre plante udbytter. Undersøgelsen testet gulerod, rødbede, majroe og radise afgrøder. I alle tilfælde øger ged agterstavn gødning udbyttet, med gulerødder og rødbede 36 og 34 procent henholdsvis. Kogødning var både dyrere og betydeligt mindre effektive end ged agterstavn.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com