Hvad gør du, hvis din bambus stilke tænder gule på dine stueplanter?

December 17

Foregav at bringe rigdom og lykke til dem, der anbringes i deres hjem, er lucky bambus et fremragende og hårdfør stueplante. Selvom det ligner bambus, lucky bambus er faktisk en slags dracaena og er ikke relateret til den hurtigt voksende græs. Forkert vækstbetingelser er den mest sandsynlige årsag til gulfarvning stilke.

Fluor

Ifølge University of Illinois er dracaenas følsom over for fluor i vandet. Da lucky bamboo er ofte dyrkes kun i stillestående vand, uden jord, er det ofte mere modtagelige for fluorid niveauer end andre planter. For meget fluor i vandet kan forårsage gule stængler og brun, tørre blade tips. Salt oprustning fra hårdt vand kan også have en negativ indflydelse på lucky bamboo og potteplanter i almindelighed. Brug destilleret vand eller regnvand til din heldige bambus at undgå gulning.

Lys

Alle planter har brug for lys til at fremstille kulhydrater de skal leve. Nogle planter skal dog lys på forskellige niveauer end andre. Lucky bamboo kræver lyse, indirekte lys for god vækst. Hvis det er venstre i svagt lys for længe, kan din heldige bambus begynder at lysne og drej til gul. Direkte sollys kan også forårsage gulfarvning, men det er normalt kun på bladene og er ledsaget af brun, brændt steder. Flytte din bambus til et sted i nærheden af en solrig vindue, men direkte lys, eller bruge rene gardiner til diffuse lyse sollys.

Næringsstoffer

Når du køber lucky bamboo fra Havecentret er det typisk forankret i vand. Dette er fint - planten ikke er modtagelige for root rot og kan overleve ganske godt i klamme betingelser. Vand, dog helt mangler næringsstoffer. Til sidst, vil planten begynde til gul som reaktion på mangel på grundlæggende ernæring. Gerald Klingman af University of Arkansas anbefaler tilføje fortyndet, flydende stueplante gødning i vandet hver par måneder at holde din heldige bambus grøn.

Potteplanter Lucky Bamboo

Lucky bamboo vokset i pottemuld kan også have problemer. Dårlig dræning kan føre til ophobning af salt og fluor i jorden, forårsager gulfarvning. Skyl disse forurenende stoffer ved at lade vandet løbe frit fra drænhuller i gryden i et par minutter en gang om måneden. For lidt vand kan også forårsage gulning. Lucky bamboo må aldrig tørre ud; holde jorden fugtig på alle tidspunkter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com