Washington hindbær planter

December 22

Spise hindbær friske fra haven er en af sommerens enkle fornøjelser. I staten Washington, kan hjem gartnere høste hindbær fra juni til September ved at plante sommer og efterår frugtsætning sorter. Da staten er hjem til 60 procent af landet 's kommercielle hindbær produktion i henhold til Washington røde hindbær Kommissionens hjemmeside, kan du vælge sorter til din baggård hindbær patch, der er blevet udviklet og testet for gode resultater i statens klimaer.

Typer

Sommer-bærende eller juni-bærende, producere hindbær frugt i juni og juli på Stokke, der voksede det foregående år. Efterår-frugtsætning, eller everbearing, hindbær producere en afgrøde på den øverste halvdel af nye Stokke fra August til September, efterfulgt af en afgrøde på den nederste del af disse Stokke følgende juni og juli.

Meeker

Meeker, indført ved Washington State University i 1967, er den mest almindelige kommercielt vokset variation i staten Washington, ifølge Washington røde hindbær Kommissionen. Det er en sommer-bærende sort, som producerer store, faste, flavorful bær i juli. Når der oprettet, udvikler det resistens over for root rot.

Tulameen

Tulameen er en sommer-bærende sort, som er blevet standard for friske hindbær, ifølge Washington røde hindbær Kommissionen. Det er foretrukket for dets meget store, faste bær med fremragende smag og lange høst sæson, op til 50 dage i juli og August.

Willamette

Willamette, udviklet i Oregon i 1940 ' erne, er en tidlig juni-bærende hindbær med beskedne afgrøder af tærte, mørk-røde bær i løbet af en kort sæson. Willamette er tilpasset de vestlige Washington, men udfører ikke godt i varme, tørre steder i østlige Washington. Det er ikke så Vinterhårdføre som andre hindbær.

Cascade glæde

Vælg Cascade glæde, hvis din have er for fugtigt for andre hindbær at vokse--denne 2003 sort er meget modstandsdygtige over for root rot. Cascade glæde frugter omkring samme tid som Tulameen, men producerer en tung afgrøde af større og fastere bær. Frugtsætning starter i juli og kan vare en måned eller mere.

Arv

Heritage frugter sent i efteråret – som regel efter 1 september-- og er standard for everbearing hindbær. Det har tunge afgrøder af store bær med mild smag, selv om ofte frugt er produceret for sent i sæsonen til at blive brugt. Arv kan dog overleve vintre i østlige Washington, hvis plantet i beskyttede områder.

Efteråret Bliss

Efteråret Bliss er en af de første efterår-frugtsætning hindbær. Bærrene er fastere og større end arv, og modnes to eller tre uger tidligere. Frugt kvalitet er bedst i August. Efteråret Bliss producerer kort stokke, der har brug for lidt støtte.

Topmødet

Topmødet er en højtydende hindbær med frugt modning omkring samme tid som efteråret Bliss. Som efteråret Bliss er topmødets frugt kvalitet bedst tidligt i dens sæson. Topmødet har høj modstandsdygtighed over for root rot.

Overvejelser

Plante hindbær i veldrænet jord til at vogte root rot. Plantning i mounds eller hævet rækker anbefales. Hindbær afgrøder kan blive mindre i områder af østlige Washington, opleve varme sommertemperaturer. At beskytte planter mod vinter vind og temperaturer under minus 2 grader Fahrenheit.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com