Liste over typer af fersken

December 24

Fersken eller Prunus persica, er vokset i mange dele af verden. Det er et frugttræ, der stammer fra Kina. Det er nævnt i skrifter allerede i det tiende århundrede f.kr.

Klassificeringer af ferskner

Den mest almindelige måde at klassificere ferskner grupperer dem som gult eller hvidt kød, og som clingstone eller freestone.

Gul-kødet ferskner

De fleste af ferskner vokset i USA er af sorten gul-kød. Disse ferskner tendens til at være mere surt end de hvide. Blandt de gul-kødet fersken er Reliance og søde Scarlet sorter.

Hvid-kødet ferskner

Hvide ferskner, mens stigende fandt i vestlige markeder, er mere populære i Asien. De har tendens til at være mindre sure og føler glattere end gul ferskner. Blandt typerne af hvid-kødet ferskner er forår sne og sukker maj.

Clingstone ferskner

Clingstone ferskner har kødet, der klæber til pitten. Disse ferskner har tendens til at blive sødere og juicier end freestone ferskner. Alle kommercielt dåse ferskner er clingstone.

Freestone ferskner

Freestone ferskner har kødet, der ikke holde til pitten. Disse ferskner foretrækkes for at spise rå. De fleste ferskner sælges i producere sektioner er freestone sorter.

Nektariner

Ofte menes at være en anden art, er nektariner ferskner med en glat hud. Flere undersøgelser har konkluderet at den glat hud af en nektarin skyldes et recessivt gen, og fuzzy huden på en fersken er en dominerende træk.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com