Gøre Bean planter vokse hurtigere i forskellige pH-niveauer?

April 8

Gøre Bean planter vokse hurtigere i forskellige pH-niveauer?

Når du starter en have der er en masse ting at overveje. Placering, frugtbarhed, og klimaet er alle vigtige aspekter af dyrkning af bønner eller enhver afgrøde. Et aspekt, som er forholdsvis let at overse er pH-værdien af din jord. Bønner plantet inden for de rette pH vil vokse hurtigere, nå en større størrelse og bære yderligere frugt.

Jord og pH

Når vi taler om pH i jord, er hvad vi taler virkelig om dens surhedsgrad eller alkalinitet. En pH-værdi på omkring 6,0 eller lavere er sure, og en pH på 7,5 eller højere er basisk. Rækken i mellem er neutral. De fleste græsplæne planter og haven grøntsager vokser bedst med en pH-værdi, der er neutral til let syrlig.

Bønner

Bean planter er ret tolerant over for et bredt pH-område, og vokse rimeligt godt med et pH mellem 5,5 og 7.0. De vil vokse bedste og producere en bedre afgrøde, dog med en pH-værdi mellem 6,0 og 6.8, og som er bemærkelsesværdig sure.

Hæve pH

Sure jord er et fælles problem i områder på tværs af USA. Hvis din jord pH er nedenfor det område, bønner foretrækker, kan du hæve det ved at tilføje kalk til din jord. Kalk er tilgængelige i en række former, de mest almindelige som er landbruget kalk og dolomit. En række alternative lime kilder er også tilgængelige, herunder træ aske, knust æggeskaller og østersskaller. Den vigtigste ingrediens i hvert af disse materialer er calcium karbonat, som hæver pH ved at neutralisere syre.

Sænke pH

Sænke pH er lidt sværere end at hæve det, og resultaterne er ofte midlertidige, hvilket betyder, at hvis du har basisk jord skal du løse problemet igen efter et par år. Svovl er brugt i forskellige former til lavere jord pH, og to af de mest almindelige er jern sulfat og svovl. Jern sulfat fungerer hurtigt og ofte ændrer pH i 3 eller 4 uger. Elementært svovl ændrer pH over tid, og bør anvendes året før du agter at vokse bønner.

Jord test

Hvis du ikke kender pH-værdien af din jord, kan du finde af at opnå en jord testkit fra dit lokale Universitet kooperative udvidelse kontor. En grundig liste over Universitet udvidelser og deres placering er tilgængelig på webstedet US Department of Agriculture. Testresultater generelt omfatter pH niveauer og anbefalinger til ændring af din jord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com