Fejl fundet i bananer

December 29

Fejl fundet i bananer

Banana plante er en urteagtig medlem af familien Musaceae, der er almindeligt dyrket i erhvervs- og boligejendomme haver for velsmagende frugt den producerer. Bananer er brugt i en række kulinariske retter for deres ernæringsmæssige værdi. Denne frugt er en kilde til B6-vitamin, ascorbinsyre og kalium, og kan spises friske eller kogte. Men angreb af skadedyr såsom banan weevil, nematoder, banan møl og banan bladlus kan forårsage betydelige skader på anlægget, reducere både sundheden for anlægget og udbyttet af frugt.

Banan Weevil

Banan weevil er også almindeligvis omtales som en banan soegeren. Denne larver fase af denne skadeorganisme forårsager mest skade på anlægget. Larver bore ind i rhizom og pseudostems, tunneling som de foder. Svære angreb af banan snudebiller kan resultere i den svækkede og eventuel død af banan plante. Hvis et angreb af banan snudebiller forekommer, bør alle angrebne planter fjernes og destrueres for at forhindre spredning af skadedyr til sunde planter.

Banan møl

Banan møl lægger æg på banan plante. Larver, som typisk måler tre fjerdedele af en tomme til 1 tommer lang, bore ind i banan plante. Mens denne skadeorganisme normalt inficerer usundt eller rådnende planter først, er det kendt for at angribe sunde banan planter så godt. Da disse larver bore foder de på anlægget væv, resulterer i en svækkelse af rødder, stængler og bladstilkene. I svære tilfælde, bananblade vil visne og planten vil være i stand til at forsørge sig selv.

Den bedste metode til kontrol er forebyggelse ved at sikre, at anlægget banan forbliver sund. Hvis denne skadeorganisme er allerede til stede i anlægget, skal anlægget fjernes fra landskabet og destrueres for at forhindre spredning af angreb til nærliggende planter.

Banan bladlus

Banan bladlus er mest kendt for skader, det forårsager den banan plante, selv om denne pest kan også være problematisk for en lang række andre tropiske planter. Banan bladlus er en lille skadedyr med voksne måle op til en tolvtedel af en tomme lang. Kolonidannende banan bladlus lægger sig til banan plante og feeds på væv.

Skader forårsaget af fodring er ikke typisk hvad truer livet i anlægget. Men det er disse fodring steder og skader på væv, der gør planten modtagelige for andre sygdomme, såsom svampe og forme sygdomme. Planter med bladlus nuværende kan funktionen uudviklede eller krøllede blade. Biologiske metoder er de mest almindeligt anbefalede former for kontrol. Barcanoid og ladybird biller er både naturlige fjender af bladlus og kan blive introduceret til anlægget for at kontrol bladlus populationer.

Nematoder

De gravende nematode og spiral nematode er begge kendt skadedyr af banan plante. Begge sorter af nematoder skade rod struktur af banan plante. De gravende nematode angriber rødder og jordstængler mens spiral nematode feeds på den fibrøse del af rodsystemet. Som skaden skrider frem, rødderne blive beskadiget til det punkt, at de ikke længere kan optage de nødvendige næringsstoffer eller støtter strukturen af anlægget. Roden beskadiget af nematoder er også modtagelige for patogener, da de allerede er i en svækket tilstand. Den bedste metode til kontrol er at sikre, at nogen købte banan planter har et stærkt rodsystem gratis af nematoder.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com