Karakteristik af farveløs gas

December 30

Karakteristik af farveløs gas

Sagen findes i en af tre klassiske fysiske former: gas, flydende eller fast. De fleste gasser er farveløs. Men nogle gasser, såsom klor, har en karakteristisk farve. Mens adskillelsen af gas molekyler er den vigtigste faktor, der forårsager en gas skal være farveløs, kan flere karakteristika forårsage en bestemt gas har ingen farve.

Adskillelse

Farveløs gasser indeholder partikler, der er adskilt af en lang afstand. Farven på ethvert objekt, solid, væske eller gas afhænger af objektets overflade evne til at interagere med lys elektromagnetiske. Et objekt tager farve af den stråling, der med held undslipper dens overflade. I tilfælde af farveløs gasser, kan partikler være adskilt så meget at selv partikler afspejler en farve vises farveløs for det menneskelige øje. Derimod er flydende og faste partikler langt mere tæt pakket, at lade dem reflektere eller absorbere tættere mængder af lys.

Begrænset energi emission

Ifølge Steven og Susan Zumdahl i deres bog "Kemi", kan gasser producere farve når de indeholder et element, der frigiver energi med "en farvet emission spektrum." Det synlige lysspektrum strækker sig fra ca. 400 nm (rød) til 700 nm (violet). Farveløs gas mangler en exciterede element eller molekyle med en energi-emission, der svarer til dette område. Nogle farveløs gasser vil udsende lys uden for dette interval, mens andre ikke udsender nogen energi under standardbetingelser. Derudover kan nogle farveløs gasser erhverve en farve når energi er indført. For eksempel, er neon en farveløs gas under standardbetingelser. Men når introduceret til energi, neon vil udsende en lys rød-orange.

Størrelse

Farveløs gas molekyler har tendens til at være mindre end molekyler af gasser med en tydelig farve. Deres obligationer er også svagere og mindre talrige. Den lille størrelse af gas molekyle og dens konstituerende obligationer hæmmer evne til molekylet absorberer eller reflekterer lys.

Massefylde

Farveløs gas tendens til at have lavere tætheder end farvede gasser. Zumdahl og Zumdahl definerer tæthed som "masse af stof pr. rumfanget af stoffet." Ilt gas er en farveløs gas med en tæthed på 1.429 g/l. ozon er en lys blå gas med en tæthed på 2.144 g/l. Begge gasser er sammensat af iltmolekyler, men ozons større tæthed bidrager til dens mærkbar farve.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com